אורולוגיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/04/2000 | 15:43 | מאת: דב שוורץ

שלום רב לכם חותני בן 77 עבר ניתוח לפני כשבועיים בבטן כתוצאה מכיב קיבה שעשה חור בדופן הקיבה וזיהם את הבטן. לפני הניתוח היה ידוע על : אי ספיקת כליות קלה, אבן בכליה שניה, אבן בשלפוחית השתן ובלוטת הערמונית מוגדלת. האם עקב פסק זמן בהמשך בירור וחוסר טיפול בבעיה אורולוגת לא תפגע ולא יווצר נזק כליתי שיחייב בהמשך דיאליזה ? ומה אפשר לעשות בצב הנוכחי ?

29/04/2000 | 19:58 | מאת: ד"ר ישראלית

מהקל אל הכבד: בד"כ הערמונית גדלה באפן איטי יחסית לכן אינה מהווה בעיה. אבן בשלפוחית השתן ? בד"כ הינה אבן שהופרשה מהכליה ולכן עתידה בשלב כלשהו להיות מופרשת מהמערכת (יתכן שתוך דמם וכאבים) ואינה מהווה סיבה לחשוש מדיאליזה. אי ספקת הכליות ה"קלה" דוקא מטרידה יותר מכל המצבים . מה מדת ה"קטנות" של אי הספיקה? ועל איזה רקע (סכרת? יתר לחץ דם? אבנים באגן הכליה ? מחלה מולדת? ...) קיימות תרופות רבות בינהן אנטיביוטיקות ונוגדי כאבים שעלולים להחמיר אי ספיקת כליות לכן יש להזהר שבעתיים לאחר ניתוח אז יש שימוש בתרופות מעין אלו. במדה ואי הספיקה הינה כרונית ולא "דוהרת" רוב הסיכויים שחודש-6 שבועות (זמן החלמה מהניתוח עחמך עבר) לא ירעו את המצב. על כל פנים מעקב חד-שבוע אחר תפ' כליה בקופ"ח (בדיקת דם) יוכל לנטר היטב את הכלייות. בהצלחה

23/05/2000 | 14:27 | מאת: רונן

אני בן 31 וסובל מתכיפות גבוהה במתן שתן לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ושתן ונתגלו כדוריות שתן בדם בזמן מתן שתן יש לי צריבות וזרם השתן אינו אחיד מה הסיכויים לסרטן הערמונית? ואילו אפשרויות נוספות קיימות ע"פ הנתונים האלה?? לתשובתך המהירה אודה

מנהל פורום כירורגיה