טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/04/2000 | 21:30 | מאת: מוריס

שלום רב! אני בן 23 . לפני כשנה התחלתי לחוות בערך פעם בחודש דימום בצואה עקב "יציאה קשה". כלומר היציאה לוותה בכאב ובדימום מועט. לפני כחודשיים זה קרה שוב אך בצורה חמורה יותר שאחריה היו לי כאבים במקום ונפיחות. שאלתי אחות בקופ"ח והיא הסבירה לי שמדובר בטחורים והמליצה על שטיפת האזור ומשיחת "המו". אכן ב"ה הכאבים חלפו כעבור מס' ימים . הסיפור חזר לפני מספר ימים ולווה בכאבים כללים חולשה וחום נמוך(37.5) . אני מטפל בעצמי בנוהל הרגיל והמצב משתפר. מדוע ההתקף לווה בחום וכאבים בכל הגוף? האם אסבול מזה כל חיי (התקף כל מספר שבועות)? או שניתן להפטר מהמחלה לגמרי, או שזה כרוני וע"י טיפול לא יופיעו התקפים חמורים? מהו הטיפול ? מהם הגורמים? האם אכילת תאית (כגון ירקות בקליפתן) מועילה נגד החולי? האם יתכן שההתקף האחרון קשור לאכילת המצות? האם זה מדבק? בתודה רבה ובהוקרה:מוריס

29/04/2000 | 19:51 | מאת: ד"ר ישראלית

טחורים הינם כלי דם ורידיים באזור פי הטבעת שעוברים התנפחות וגודש, כתוצאה מכך הדופן הופכת למדממת יותר בקלות. קיימות 3 קבוצות ורידיות כאלו (כך שטיפול בקבוצה אחת לא מבטיח שהדבר לא יחזור על עצמו בקבוצה אחרת). לעיתים נחסמת הזרימה לחלוטין באותם ורידים-טחור טרומבוטי אזי הטחורים הופכים לכואבים (מאוד !!!) נפוחים (ולא מדממים - כבר אמרנו אין זרימת דם) ועלולים לתת תגובה דלקתית או להזדהם-חום. הטיפול בטחורים כפי שכבר כתבתי בפורום בעבר יכול להיות שמרני-דיאטה משחות הגיינה ועוד... ניתוח "קטן" (קשירה בגומי מיוחד). או כריתה "רדיקלית" בהרדמה. ככל שנוקטים הצעד דרסט יותר עוה מספר הסכנות ויורש שיעור החזרה של הטחורים (מן הסתם בניתוח רדיקלי שעורי החזרה נמוכים בהרבה מאשר בטיפול שמרני). עליך לפנות לרופא (כירורג-פרוקטולוג) שיבדוק את מע' העיכול שלך (בעזרת גסטרואנטרולוג במדת הצורך) ובמדה שמדובר על דמם מטחורים יוכל להציע לך את הטיפול המיטבי למצבך אתה. בהצלחה שלומי

29/04/2000 | 19:52 | מאת: ד"ר ישראלית

טחורים הינם כלי דם ורידיים באזור פי הטבעת שעוברים התנפחות וגודש, כתוצאה מכך הדופן הופכת למדממת יותר בקלות. קיימות 3 קבוצות ורידיות כאלו (כך שטיפול בקבוצה אחת לא מבטיח שהדבר לא יחזור על עצמו בקבוצה אחרת). לעיתים נחסמת הזרימה לחלוטין באותם ורידים-טחור טרומבוטי אזי הטחורים הופכים לכואבים (מאוד !!!) נפוחים (ולא מדממים - כבר אמרנו אין זרימת דם) ועלולים לתת תגובה דלקתית או להזדהם-חום. הטיפול בטחורים כפי שכבר כתבתי בפורום בעבר יכול להיות שמרני-דיאטה משחות הגיינה ועוד... ניתוח "קטן" (קשירה בגומי מיוחד). או כריתה "רדיקלית" בהרדמה. ככל שנוקטים הצעד דרסט יותר עוה מספר הסכנות ויורש שיעור החזרה של הטחורים (מן הסתם בניתוח רדיקלי שעורי החזרה נמוכים בהרבה מאשר בטיפול שמרני). עליך לפנות לרופא (כירורג-פרוקטולוג) שיבדוק את מע' העיכול שלך (בעזרת גסטרואנטרולוג במדת הצורך) ובמדה שמדובר על דמם מטחורים יוכל להציע לך את הטיפול המיטבי למצבך אתה. בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה