תוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/08/2000 | 17:14 | מאת: ליאת חן

מהם הסימנים העיקריים של דלקת התוספתן? אלו בדיקות יש לערוך לחולה שיש חשד כי הוא חולה בדלקת התוספתן? מה הטיפול? מה הסיבוכים האפשריים? מה הסיבוכים כאשר נאבחנים את הדלקת בשלב מאוחר?

19/08/2000 | 19:20 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום ליאת, בקרוב נפרסם באתר מאמר בנושא בינתיים אשתדל לענות על שאלתך הסימנים העיקריים הם כאבי בטן לרוב בבטן ימנית תחתונה, חוסר תאבון, בחילות הקאות, חום לא גבוה. הבדיקות נעשות בחדר מיון הן: בדיקת הבטן על ידי כירורג, בדיקת דם ושתן, בדיקה גיניקולוגית לנשים, ולעיתים מעקב של מספר שעות להתפתחות סימנים. הטיפול - ניתוח ! הסיבוכים בניתוח כאשר אובחן בזמן מזעריים: זיהום מקומי בפצע, דימום, וכד' כאשר לא מאובחן בזמן מתפתחת מורסה (אבצס) סביב התוספתן או דלקת צפק עקב התנקבות מצב זה קשה ומחייב אישפוז ו/או ניתוח ממושכים. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה