ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/02/2001 | 21:04 | מאת: בנצי

לפני 3 שנים עברתי ניתוח לקיצור קיבה vbg בבטן פתוחה.לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת כיס מרה.שאלןתי הם-1-האם יש קשר בין הניתוח הראשון לשני? -2-מה תפקידו למעשה של כיס המרה ומי עושה את העבודה לאחר הסרתו? -3-האם נכון הדבר שלאחר ניתוח להסרת כיס מרה יש תופעה של השמנה ? תודה על תשובתכם.

26/02/2001 | 19:48 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום בנצי, צבירת אבנים בכיס מרה נובעת משקיעה של חומרי המרה בכיס המרה וזיהום מקומי, יכול להיות קשר בין השמנתך לבין אבנים, אני לא חושב כי הניתוח הקודם קשור לאבנים במרה, הסרת כיס המרה שהוא חולה אינה מהווה בעיה וצינור המרה ממשיך לתפקד כרגיל אין בכך כל סיכון, השמנה יכולה להיות, עקב הסרת גורם מכאיב ואם אתה חש טוב ואוכל הרבה יש סיכוי להשמנה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה