מה הסיבוכים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/02/2001 | 14:09 | מאת: avi

אני בן 60 ועברתי ניתוח מעקפים לפני כשבועיים שאלתי היא איזה סיבוכים עלולים להיגרם כתוצאה מניתוח זה כמו כן איזה טיפול מונע אני צריך לבצע על מנת למנוע סיבוכים. הערה: אינני סובל מאף מחלה אחרת . בתודה רבה מראש. אבי

23/02/2001 | 17:41 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אבי, למה לחפש סיבוכים?, בעיקרון לאחר כל ניתוח יש החלמה של הפצע וסיבוכים עלולים להופיע במקום החתך כמו זיהום, בנוסף עלולים להיות סיבוכים עם הלב עצמו. רצוי שתשים לב לכל שינוי במצב הצלקת, או בתופעות הקשורות בלב ותהיה במעקב של הרופא הקרדיולוג דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה