בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/02/2001 | 17:45 | מאת: מוטי

בבדיקת סי.טי שערכו לאשתי בעקבות נפיחות בצוואר בצד שמאל נמצאו אדנופתיה צווארית ומדיאסטינלית. היא נשלחת לניקור ולמיפוי. יש לציין כי בדיקות הדם נמצאו תקינות. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם בדיקות דם תקינות לא מעידות בהכרח שאין זה סרטן? בתודה מראש

23/02/2001 | 17:46 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מוטי, רצוי לבצע ברור שציינת ולקבל גם היסטולוגיה על ידי ניקור ו/או הוצאת בלוטה בניתוח תתכן גם בעיה סרטנית. דר' ויזר

23/02/2001 | 20:14 | מאת: מוטי

תודה דוקטור על תשובתך. רציתי גם לדעת האם תיתכן אפשרות של דלקת באזור המדיאסטינום? חוץ מאפשרות של סרטן מה יכולות להיות הסיבות לבלוטות לימפה מוגדלות באזור זה? תודה, מוטי

24/02/2001 | 11:15 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מוטי, בלוטות יכולות להיות גם על רקע דלקתי או מחלות שאינן סרטניות, יש לברר זאת על ידי הוצאת דגימה מבלוטה או בניתו בו מוציאים בלוטה לבדיקה בהצלחה דר' ויזר

20/05/2015 | 13:59 | מאת: יעל

הרופא שלח את הבן שלי לבדיקת אולטרסאוונד . בגלל כאב בפיטמות . הוא בחור בן 19 . התוצאה - גינקומסטיה דו צדדית בולטת בימין . אין אדנופתיה . אשמח מאוד לקבל אסבר תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה