כאב בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/02/2001 | 17:03 | מאת: טל

שלום, אני בת 29, וזה כ-10 שיש לי כאבים לסירוגין בשד ימין. הכאבים לעיתים מופיעים אמנם לפני המחזור, אולם לא בהכרח, ואינם עקביים (כאבים חזקים מופיעים אחת לכמה חדשים). יש לציין כי הכאבים מגיעים לפעמים לעצמה גבוהה מאד, כך שכל מגע קטן בשד מכאיב, וכן גם מקרינים לזרוע ימין, לבית השחי, ולכל אזור השד, גם ללא כל מגע בשד עצמו. גם כשאין לי ממש כאבים, שד ימין תמיד רגיש יותר ובשנים האחרונות כואב יותר ויותר. בבדיקות במהלך השנים אובחנה ציסטה ועכשיו ניתנה לי הפניה לאולטרא-סאונד כדי לקבוע מאיזה סוג היא, ואם כדאי לנקר אותה (עדיין לא ביצעתי את הבדיקה). בהנחה שאין מדובר בגידול, ממה יכולים לנבוע הכאבים? האם נתקלת בתופעה דומה? האם כירורג הוא המומחה הנכון לפנות אליו? בתודה, טל

23/02/2001 | 17:50 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום טל, זוהי תופעה די שכיחה אצל נשים ולא תמיד קשורה בגידולים או ציסטות השד כאיבר הוא רגיש מאד מבחינה עצבית ולעיתים יש בו כאבים שלא ניתן להסביר או הקשורים למחזור הורמונלי. רצוי כמו כל אישה להבדק על ידי כירורג על מנת לאבחן בעיות דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה