ניתוח בפרוטיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/02/2001 | 14:53 | מאת: אהובה תיזרחי

שלום, מזה כשנה אני סובלת מגידול שפיר בפרוטיס משמאל. התייעצתי ברופאים וחלקם יעצו לנתח. בשלב זה אני עוקבת אחר גודל המימצא, בעזרת אולטרה סאונד ובדיקות FNA . הפרוצרוה הניתוחית המוצעת מפחידה אותי: חתך גדול בצורת האות S וסכנת פגיעה בפציאליס. האם קיימות שיטות ניתוחיות מתקדמות יותר, שלא מחייבות פתיחה שכזו וסכנות נלוות? (שאיבה, לפרוסקופ או כל דבר אחר). תודה.

23/02/2001 | 17:56 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אהובה, למיטב ידיעתי לא קיימים קיצורי דרך בנושא תחום זה שייך לא.א.ג, או למנתחי פה ולסת אם רצונך במידע נוסף פני לרופא כזה וקבלי חו"ד נוספת. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה