אשכים נפוחים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/01/2001 | 12:10 | מאת: י.א

אבי עבר ניתוח לפני כחודש במעי הגס בגלל שלא היו לו יציאות ולא שתן.לאחר הניתוח ידיו רגליו הבטן והאשכים התנפחו בצורה בלתי רגילה.מה שכרגע מציק לו ואינו יכול ליסבול יותר את הכאבים הם האשכים.איך ניתן לטפל במצב בדרך הכי מהירה????????

15/01/2001 | 18:58 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לך, על פי התאור שלך לא ברור מדוע נעשה הניתוח, נראה לכאורה כי מדובר בחסימה של כלי הדם באגן אם בגלל המחלה או עקב הניתוח. במצב כזה רצוי להתיעץ עם הרופא במחלקה בה נותח ולקבל פרטים מעט יותר מדויקים. להקלת המצב יש שכיבה עם רגלים מורמות , אגידה אלסטית ומתן של כדורים נגד כאבים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה