ניתוחי הצרת קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/01/2001 | 23:38 | מאת: התוהה

מה ידוע היום על יעלותם של ניתוחי הצרת קיבה, בעזרת טבעת? האם כדאי לקחת את הסיכון במצב של עודף משקל קיצוני בגיל צעיר (לאישה)? האם מערכות הגוף מרוויחות מזה לטווח הארוך? היכן מצוי מידע עדכני בעניין? תודה.

15/01/2001 | 19:06 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רב, היות והשמנת יתר פוגעת לטווח ארוך בכל מערכות הגוף נוצרו כללים רפואים לבצע ניתוחי הצרת קיבה. מוטב כי הפציינט יפנה לאחד המרכזים בהם מבוצעים ניתוחים אלו ויקבל מידע מהאנשים העוסקים בכך. ישנם מחלקות הנותנות שרות כזה בכל בתי החולים הגדולים. דר' ויזר

10/03/2001 | 19:13 | מאת: אישה

שלום אני עברתי בסוף חודש נובמבר, דהיינו, לפני כשלושה וחצי חודשים ניתוח להצרת קיבה. ירדתי כ - 21 ק"ג. ישנן תופעות לוואי כאלו ואחרות. תחשבו היטב לפני שאתם עושים דבר כזה.

מנהל פורום כירורגיה