לא מבין איך זה ייתכן

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/12/2016 | 21:00 | מאת: ל'

שלום ד"ר רובינשטיין. אני נמצא כבר זמן רב במצב מאוד מבלבל. מצד אחד אני דו מיני, עובדה שאני מכיר בה בערך מגיל 17(היום אני בן 27),ככה שמבחינה גופנית אני נמשך לבחורות-אני מתגרה ממחשבה על הגוף וגם קיים גירוי מיני מצפייה בגוף נשי וקיום יחסי מין. אבל, וזה אבל גדול,זה יהיה אולי קשה להבין את זה, מבחינה רגשית אני מרגיש "מת" כלפי נשים,כשאני מסתכל על אישה הפנים שלה לא "פורטות" אצלי על אף תו בנשמה, אני לא מרגיש את המשיכה הזו לבוא ולגשת למישהי לדבר איתה,הן לא ממיסות אותי בשום צורה לעומת זאת תווי פנים גבריות שכן עושות את התוצאה המבוקשת. הלוואי והייתי יכול להסביר עד כמה החוויה מבלבלת מהעיניים שלי. נדמה שעם השנים פיתחתי איזו אדישות כלפי המין הנשי. עד לפני 7 חודשים הייתי בקשר רומנטי עם בחורה שאהבתי אבל זה נגמר בכאב לב מצדי. אני חייב להגיד שהמצב הזה ממש גורם לי לדרוך במקום, מאז הקשר המכאיב ההוא לא המשכתי הלאה, לא יצרתי קשר רומנטי עם אף אחת והקשר הזה באיזה שהוא מקום עדיין מכאיב. אמרתי לעצמי שאם גברים כן גורמים לי להרגיש את מה שאני רוצה להרגיש כלפי נשים אולי אני צריך לקיים קשרים רומנטיים עם גברים. אבל למרות מה שגברים גורמים לי להרגיש-ההתלהבות הרצוייה הזו, אני גם לא מרגיש צורך עז בקשר רומנטי עם גבר. אין לי מחשבות על הגבר האידיאלי בשבילי, אין לי כמיהה אחרי קשרים שכאלו. יש לומר שאני בשלב בו אני מקבל את הנטיות המיניות שלי באופן מלא אבל אולי לא את נטיות הלב-לא יודע בוודאות. המכתב הזה מאוד מבולבל הלוואי והייתי יודע איך לסדר אותו ככה שתצליח להבין עד כמה החוויה הזו מבלבלת. יש לציין כי האדישות הזו התחילה עוד לפני הקשר האחרון, שבו למרות שהצלחתי לאהוב היה איזשהו קושי לנהל אותו.

שלום ל', מתיאוריך עולה שמבחינה יצרית גברים מעוררים אותך יותר מנשים, אך אינך מסוגל לחשוב עליהם כבני זוג פוטנציאליים ולעומת זאת, נשים אינן מציתות אותך מספיק, אך עקרונית לפחות, אתה מסוגל לצפות מהן לזוגיות, כנראה בגלל התניה חברתית שכולנו עוברים. ביסקסואלים יוצרים קשרים מסוגים שונים עם בני שני המינים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 ובעזרת טיפול מתאים ניתן למפות את ציפיותיך מגברים ומנשים בצורה שתגמיש אותך ותאפשר לך ליהנות משני העולמות. קיימת גם אפשרות, שגם אותה מומלץ לבדוק בייעוץ פנים אל פנים, שרתיעתך מיצירת קשר זוגי עם גבר נובעת מהומופוביה מופנמת, כלומר, שלא קיבלת את משיכתך המינית לגברים באופן מלא ולכן היא אינה עולה בקנה אחד עם זוגיות. בכל מקרה, נשמע שיש לך מערך ציפיות, או "תכנית", מאוד מסוימת מגברים ומנשים ושאתה "מייעד" להם תפקידים מסוימים במקום להיות פתוח לחוויה, להכיר גברים ונשים באופן חופשי ולתת ליצר ולרגש לעשות את שלהם ובעיקר לברך על מה שבא ולשנות את תפיסותיך לפי המצוי במקום לאלץ את מי שאתה נתקל בו להתאים לאיזו תפיסה מוקדמת שיש לך על מקומם של גברים ונשים בחייך. נסה לאפשר למציאות ולאנשים שאתה פוגש, גברים ונשים כאחד, לפעול עליך ולבדוק מה הם מעוררים בך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים