אי מתן אמון בטיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/12/2012 | 00:34 | מאת: יניב

פרופ' רובינשטיין הנכבד המקצועי והידוע שלום רב, אני בן 25, חיי כבדים לי מנשוא, בודד בעולם, עצוב לי בחיים, לא טוב לי, והמצב כך כבר לא מעט שנים. בתור אדם אינטיליגנט שמאוד מודע לעצמו, ובשילוב עם העובדה שמאוד לא טוב לי ואני מאוד בודד, יוצא שאני מרגיש צורך עז לשתף גורם מקצועי במלוא הפרטים של בעיותיי, כאשר המטרה העיקרית מבחינתי היא לקבל הכוונה להשגת היעדים שלי. קשה מאוד למצוא גורם שהוא מאוד מקצועי ומאוד מנוסה במקרים כמו שלי, ואחד בעל שם וכישורים מפותחים. הצלחתי למצוא פסיכולוגית כלשהי ליד מקום מגוריי אך כאשר הגעתי אליה לפגישה שהזמנתי, הרגשתי פיק בירכיים, וכמו כן גם אתר הקבלה שלה נראה כלל לא מזמין בעיניי, ואז גם פתאום חשבתי על זה שהיא בעצם לא אחת כל כך מנוסה, ותיקה, ידועה, ובעלת שם, שכן הגעתי אליה במקרה. חשוב לי מאוד שהגורם המטפל בי יהיה מישהו מנוסה מאוד ובעל שם וידוע ועם הרבה ניסיון עם מקרים כמו שלי ובעל כישורים מפותחים. יחד עם זאת פסיכולוגים כאלו הם נדירים וגם לא קרובים אליי גיאוגרפית. יש להוסיף לכל זאת את פיק הברכיים שאני מקבל בזמן אמת, ונראה כי התחלת טיפול פסיכולוגי קבוע זה דבר שרחוק ממני שנות אור. מה ניתן לעשות ? אודה לעזרתך,

שלום יניב, אני מצטער לקרוא על מצוקתך. התחלת טיפול פסיכולוגי היא, ללא ספק, צעד משמעותי ולא פשוט כלל, הדורש מן הפונה אומץ להפקיד, באופן זמני וחלקי, את רווחתו הנפשית בידי אדם אחר, ולתת בו אמון, או לפחות לתת לשני הצדדים תקופת ניסיון הוגנת. אינני מפקפק לרגע במצוקתך הרבה, אך פסיכולוגים טיפלו ומטפלים בדיוק באנשים כמוך, גם אם אצל כל אחד מהם הסבל נושא אופי שונה במידה זו או אחרת. בהתייחסותך לאנשי מקצוע אני קורא יחס הנע מקיצוניות אחת של "שיר הלל ושבח" למטפלים שאינך מכיר כלל באופן אישי ועד פסילה כמעט מוחלטת של מטפלים על סמך רושם ראשוני וחיצוני שעלול להטעות. יש לזכור כי טיפול פסיכולוגי הוא, מעל לכול, מפגש בין שני אנשים ועליך לתת "תקופה של חסד" לקשר הזה להתפתח ולהשהות את הספק. אחרת, לא רק שתישאר עם הבעיות, אלא גם תהפוך את פתרונן לבלתי אפשרי. נסה, אפוא, להתגמש גם עם עצמך וגם עם המטפל, אולי אפילו לחזור לאותה מטפלת ולדבר איתה על כל התחושות שלך מפיק הברכיים ועד הרתיעה שלך מהקליניקה שלה. היא אמרוה לדעת איך לטפל בכך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים