מתלבטת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/10/2012 | 16:16 | מאת: רינה

אני בת 43 אמא לילדים(גרושה)לפני 12 שנים גיליתי שאני נמשכת לנשים(אני מנהלת קשר לסבי עם אשה,במקביל נהנית גם עם גברים),עלי לציין שמאז שאני ילדה אני נמשכת למקצועות גבריים,נראית כמו בן בחזות ואפילו שמי הוא שם של בן ,אני נהנית לדבר בלשון זכר,לאחרונה מזה מספר חודשים התחלתי עם לבוש גברי ואפילו בתחושה אני מתנהלת כבן,היש אפשרות שיש לי בעיית מיגדר?אני עדין נמשכת מאוד לנשים

04/11/2012 | 09:40 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב רינה, אני מבינה את שאלתך, מאחר שאין זה אופייני שאנשים בגיל 43 מתלבטים באשר למינם. הטרנסג'נדרים מכירים ב"טעות של הטבע", שנעשתה לגביהם החל מגיל ילדות מוקדמת והרצון לחיות במין השני ולא בזה שנולדו בו ואף לשנות את הגוף בהתאם לתחושה הנפשית מתגבשת מגיל צעיר עד לניתוח לשינוי המין. התיאור שלך את עצמך שונה ונראה שהוא לא כל כך עקבי לאורך כל החיים, הגם שיש בו אלמנטים של זהות גברית בהתעניינויות ובהופעה. אי לכך, את בוודאי זקוקה לבירור נוסף עם עצמך וכנראה בעזרת איש מקצוע. היו דברים מעולם וקרה שהיו אנשים שבגיל מאוחר,יחסית כמובן, קלטו שלמעשה ניהלו את חייהם בבלי דעת סביב המין האחר במובנים לא מעטים. לא בהכרח שאנשים אלה שינו מינם, אך לפחות מצאו הרמוניה ואיזון נפשי בין האלמנטים השונים שמרכיבים את הזהות. יש לזכור תמיד, שכאשר מדובר בזהות מינית מדובר ברצף או מדרג ולא כולם ממוקמים בקצוות של זהות ברורה של גבר או אישה. יש לא מעטים וטובים שמוצאים עצמם על גבי אזור מסוים של המדרג שהינו שילוב או חיבור בין נשיות לגבריות ללא חד משמעויות. יתכן שגם את תמצאי זאת לגבי עצמך. בעיני, החשוב שהאדם ער למציאות הזהות המינית שלו, חי עמה בשלום ומתנהל בהתאם בצורה ההולמת גם מרכיבים אחרים בחייו. לסיכום, אני מייעצת לך לברר לעומק את הדברים ובהחלט שאיש מקצוע יכול להיות לך לעזר בתהליך הבירור. בברכה ובהצלחה רבה, ד"ר דליה גלבוע

04/11/2012 | 09:44 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

לרינה שלום רב, אני מבינה את שאלתך, מאחר שאין זה אופייני שאנשים בגיל 43 מתלבטים באשר למינם. הטרנסג'נדרים מכירים ב"טעות של הטבע", שנעשתה לגביהם החל מגיל ילדות מוקדמת והרצון לחיות במין השני ולא בזה שנולדו בו ואף לשנות את הגוף בהתאם לתחושה הנפשית, מתגבשת מגיל צעיר עד לניתוח לשינוי המין. התיאור שלך את עצמך שונה ונראה שהוא לא כל כך עקבי לאורך כל החיים, הגם שיש בו אלמנטים של זהות גברית בהתעניינויות ובהופעה. אי לכך, את בוודאי זקוקה לבירור נוסף עם עצמך וכנראה בעזרת איש מקצוע. היו דברים מעולם וקרה שהיו אנשים שבגיל מאוחר,יחסית כמובן, קלטו שלמעשה ניהלו את חייהם בבלי דעת סביב המין האחר במובנים לא מעטים. לא בהכרח שאנשים אלה שינו מינם, אך לפחות מצאו הרמוניה ואיזון נפשי בין האלמנטים השונים שמרכיבים את הזהות. יש לזכור תמיד, שכאשר מדובר בזהות מינית מדובר ברצף או מדרג ולא כולם ממוקמים בקצוות של זהות ברורה של גבר או אישה. יש לא מעטים וטובים שמוצאים עצמם על גבי אזור מסוים של המדרג שהינו שילוב או חיבור בין נשיות לגבריות ללא חד משמעויות. יתכן שגם את תמצאי זאת לגבי עצמך. בעיני, החשוב שהאדם ער למציאות הזהות המינית שלו, חי עמה בשלום ומתנהל בהתאם בצורה ההולמת את צרכיו ורצונו כמו גם מרכיבים אחרים בחייו. לסיכום, אני מייעצת לך לברר לעומק את הדברים ובהחלט שאיש מקצוע יכול להיות לך לעזר בתהליך הבירור. בברכה ובהצלחה רבה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים