שאלה אתית + שאלה כלכלית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/10/2012 | 21:55 | מאת: עידן

שלום פרופ', אשמח אם תוכל לענות לי על 2 שאלות קצרות: 1. האם זה אתי שאתה תטפל במטופל שהוא גם סטודנט שלך במכללת נתניה כאשר שם אתה המרצה הקבוע שלו? האם יש מגבלה אתית/מוסרית/חוקתית כלשהי בכך? 2. האם עקב כך שהוחלט להעניק לך תואר פרופ' כאות כבוד ע"י האוניברסיטה, העלת את תעריף הטיפול הפרטי אצלך למטופלים (קבועים/חדשים)? בתודה,

שלום עידן, 1. מעולם לא קיבלתי לטיפול סטודנטים ממכללת נתניה (גם אחרי שהפסיקו להיות סטודנטים). תוך כדי הלימודים זה בוודאי לא אתי ואחרי הלימודים אין בעיה אתית אלא זה עניין של העדפה אישית שלי וצורך אישי שלי להפריד בין הטיפול להוראה. 2. לא חל כל שינוי בתעריפי הטיפול שלי מאז הדרגה האקדמית החדשה ואני אף מנהיג תעריף מיוחד לסטודנטים. 3. העלאה בדרגה אקדמית היא תוצאה של הישגים במחקר ולא אות כבוד הניתן כביטוי להערכה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

11/10/2012 | 22:25 | מאת: עידן

תודה פרופ'. ברור לי שאלו הישגים במחקר (כנראה לא התנסחתי נכון) וידוע לי שהתואר מוענק ע"י האוניברסיטה לד"ר שמרבה בכתיבת מחקרים מאמרים. להבדיל מתואר ראשון, שני, וד"ר, שניתנים על לימודים ועמידה בבחינות. לגבי השאלה הראשונה, אם מישהו מתחיל טיפול מתמשך וקבוע אצלך, ובהמשך הופך לסטודנט שלך - האם הטיפולים שלך איתו יסתיימו ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים