שאלה לדר גידי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/08/2012 | 21:56 | מאת: אריאלה

שלום לד"ר-אני ממש רוצה שאתה תענה -אני מאד אוהבת את תשובותיך. אז ככה...סיפורי הוא כזה-בזמן השירות כשהיית בת 18 היה לי קשר זוגי ארבע שנים עם חברה, אנחנו דתיות בסוף הקשר היא התחתנה. התנתקנו לחלוטין וטוב שכך , היא נהיתה יותר דוסית ואני דתייה יותר פתוחה. לאחרונה עשינו מפגש מחזור אחרי תשע שנים מאז השירות. היא הגיעה גם לאורך המפגש לא דיברנו רק בסוף היא חיבקה אותי ודיברנו קצת על הילדים שלה ועלי. היא שאלה אותי שאלות על חיי האישיים. יותר מאוחר הבנתי מחברות שהיא הציעה שנעשה כול הבנות מהשירות שבת יחד אצלהם. שאלותי: א. האם כדי לבוא לשבת כזו האם זה יעשה טוב לשתינו? ב. לפי מיטב ידיעתי היא מאושרת בנישואיה-עם זאת רמת העניין שלה בי קצת בילבלה אותי. ג. האם אדם שנשוי שבע שנים ומאושר עם ילדים ירצה/ימשך לאדם שהוא היה איתו בעבר? כן הרגשתי את המבט שלה עף על הגוף שלי. מאז אותו מפגש לא היה קשר והיא לא יזמה דבר. עם זאת חברות המשותפות שלנו לוחצות על הרעיון שלה לשבת משותפת. אם זה חשוב גילאים- אני 29 והיא 30 . ואני רווקה ומקווה להקים בית.(סטנדרטי)

שלום אריאלה, נעים לקרוא שאת אוהבת לקרוא את תשובותיי, אך בשלב מסוים ד"ר גלבוע ואנוכי החלטנו לחלק בינינו את הפניות ואנו דבקים בהחלטתנו זו, בין היתר כדי למנוע בלבול של הגולשים. אנא המתיני בסבלנות לתשובתה של ד"ר גלבוע, אשר בטוחני שלא תיפול מתשובתי. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

28/08/2012 | 09:46 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

לאריאלה שלום רב, אני מאד מעריכה את העובדה שאת פועלת מתוך מחשבה ושיקול דעת ולא באופן פזיז, בדברים שכפי הנראה חשובים בחייך. אני משערת, שאת חוששת שהמפגש הנוסף עם בת זוגך לשעבר, יכול לטלטל אותך ולהסיטך מהמסלול שבו את נמצאת כיום. כמובן, שלעיתים מפגש עם העבר יכול להיות חיובי בחיים, אלא שכאן מדובר בבת זוג לשעבר, שבחרה כבר לפני שנים בדרך חיים מסוימת, תוך שהיא נמצאת כבר במקומות אחרים.כפי הנראה, גם את לא חיפשת אותה לאורך השנים, מאז נפרדתן והפלגת כבר לדרכך שלך. יתכן בהחלט, שהמפגש עורר בחברתך לשעבר משהו כלפיך. לא ברור לך הדבר בוודאות, אך יצאת קצת מבולבלת מן הפגישה, כפי שכתבת. השאלה המרכזית שצריכה להעסיק אותך: האם את חוששת שהמפגש של שבת משותפת בביתה יוביל אותך לבלבול נוסף או שמא את כבר במקום שונה בחייך באשר לקשר עימה וגם אם תבלי עם כל החברות בביתה בשבת המשותפת, לא יקרה דבר והחוויה האפשרית שתתרחש, תהא רק מעצם המפגש עם הבנות מן השירות. בנוסף, חשוב לדעת, כי כל פגישת מחזור, כזו או אחרת, היא חוויה המפגישה את האדם עם עברו וההווה שבו הוא חי. כלומר, די קשה להימנע מנוסטלגיה, והתעוררות של רגשות ביחס לקשרים ומצבים מן העבר. על כן, יש לצפות שהמפגש יכול לטלטל אותך רגשית לכיוונים שאינך רוצה בהם כיום. על כן, עליך לחשוב היטב, בטרם תחליטי על השתתפותך בשבת המשותפת, אם את שלמה עם דרכך בחיים היום ויציבה מפני "טילטולים" אמוציונלים או נוסטלגים. אם אינך בטוחה בכך, תוותרי על הפגישה. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים