ד"ר גלבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/08/2012 | 20:16 | מאת: הגר

שלום, אני בי סקסואלית -ורוצה להקים בית . אני נמשכת לגברים מאד וגם לנשים. לאחרונה אני שמה לב שאני מסתכלת המון על סרטי נשים לסביות (לא פורנו) אלא סרטי דרמה על אהבה וכ"ו בין נשים. ופחות על קשר בין אישה לגבר. אם כי מטרתי היא להתחתן עם בחור. ויש לי גם מישהו.. מה זה אומר? האם יש משהו בקשר בין גבר לאישה שלעולם לא יספק עבורי את מה שאישה יכולה לתת? אשמח לשמוע את דעתך.

20/08/2012 | 20:48 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב הגר, השאלה המרכזית, העשויה לסייע לך במתן תשובה לשאלתך היא: האם את נמשכת לנשים באופן גופני, האם כשאת בקשר עם אישה – את חשה יותר מאושרת ומסופקת? הבהרת שאת ביסקסואלית, כלומר גם גברים מושכים אותך ואת אף מתכוונת להתחתן עם בחור (לא ברור אם זה הבחור שעימו את יוצאת עתה, אך אין מהותי לענייננו). מכיוון שאת בהעדפה מינית לשני המינים, עליך לשקול מה מתאים לך יותר. יתכן שהקשר הרגשי שאת רואה בסרטים, מדבר אליך בגלל צורך או חסר בדמות נשית/דמות אם, תומכת מקבלת ואוהבת. מאד יתכן שכך הוא הדבר, מכיוון שאת מציינת שאת "מסתכלת המון על סרטי אהבה בין נשים" ולא דווקא בהיבט המיני, וזה בוודאי אינו מקרי אלא מתוך הסיבה שציינתי. יתכן שמתוך התבוננות בעצמך תגיעי למסקנה שאינך נמשכת באופן גופני לנשים, אלא דווקא יותר לגברים, יחד עם כך, שבו בזמןאת מחפשת קשר רגשי עם נשים. במקרה כזה, יתכן שתוכלי למצוא קשר עם חברות אשר תוכלנה לפתח באופן הדדי רגש חמים האחת כלפי רעותה, מעין תמיכה חברתית-נשית מבלי שתצטרכי לוותר על התקשרות ובניית זוגיות עם גבר, כפי שאת מתכננת. אם קשר חברתי כזה לא יספק אותך, יתכן שתגיעי למסקנה שמדובר באמת בחיפוש דמות תחליפית לאם דווקא. אזי אני מייעצת לך לפנות להתייעצות מקצועית על מנת לברר לעצמך מה נכון יותר עבורך באופן מעמיק. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

04/09/2012 | 01:18 | מאת: w

דליה שלום, רשמת שהעניין בקשרים רגשיים בין נשים נובע מחסר בדמות נשית / דמות אם תומכת מקבלת ואוהבת. מעניין אותי לדעת על סמך מה את מסיקה זאת, ובנוסף על סמך מה את מסיקה זאת בכזו נחרצות? (אני שואלת מתוך עניין אמיתי, למרות שהניסוח קצת נוקב) בנוסף מסקרן אותי לדעת, איך קשר רגשי עם דמות אמהית קשור לפיתוח של נטייה מינית או קשור למשיכה למין זה או אחר? ותחת איזו אסכולה זה נופל (לשם קריאה מורחבת בנושא) תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים