מודאגת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/09/2008 | 15:33 | מאת: נועה

היי, בני בן שנה ושמונה חודשים. "עבר" יפה את בדיקות טיפת חלב. ילד שמח וטוב לבב. פעמים רבות כשאני או אחרים קוראים לו הוא מתעלם וכאילו שקוע בעולם משלו. חברה של המשפחה שהיא מאבחנת התפתחותית הפנתה את תשומת לבנו לעניין ואמרה שכדאי שנבדוק. האם תוכלו להמליץ כיצד בודקים ומה בדיוק בודקים?

17/09/2008 | 02:40 | מאת:

נועה שלום ותודה על הפניה, אני חייבת לציין שאני מאמינה גדולה ביד על הדופק עם ילדים ומגיל אפס ממש, מצד שני אני מהסוג שדואג מדי. אבל אין שום צל של ספק שצריך לבדוק ולו רק בכדי להוריד את רמת החרדה שלך, גם בשביל הילד שההתנהלות מולו תחזור להיות רגילה... ממליצה בחום ללכת לאבחון ולקבוע תור באחד המכונים להתפתחות הילד. יש שם תהליך מובנה והתורים ארוכים כך שהייתי מזדרזת להרשם. רופא הילדים שלכם צריך להיות הכתובת הראשונה - הייתי מתחילה בו בנוסף, אני תמיד ממליצה שאם ישנה אפשרות תצלמו סיטואציות. הרה יותר קל לשים את האצבע על הבעייה או הקושי כשיש תעוד. גם לאנשי המקצוע יהיה הרבה יותר קל להבין מצב שאתם מתארים. בדיקות טיפת חלב אינן מספקות בתחומים האלה: זהו תחום מאוד אפור בדרך כלל והילדים שלנו תמיד מתנהגים בצורה ההפוכה למה שמצפים מהם בסיטואציות שאינם מוכרות להם כמו ביקור בטיפת חלב ... רק טוב