תינוק מתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/08/2008 | 22:22 | מאת: נגה

בני בן השנה מאוד מתקשה להירדם בערב בימים האחרונים. בחצי השנה האחרונה הוא נרדם בקלות עם בקבוק סימילאק . בימים האחרונים הוא מתקשה מאוד להירדם לבדו ,הוא כל הזמן נעמד ומתיישב במיטה וברגע שאנחנו יוצאים מהחדר הוא ממש בוכה. הוא מצליח להירדם רק אחרי שעה מהרגע שהוא נכנס למיטה האם אפשר לעשות משהו?אולי יש קשר לעובדה שהוא התחיל בימים האחרונים להיעמד לבד ??או אולי שהוא ישן אחר הצהריים (בין 3 ל4)? נודה מאוד לעזרתך

06/08/2008 | 14:16 | מאת:

נגה שלום ותודה על הפנייה, הייתי רוצה לעזור עם יותר פרטים ממך בבקשה. יש לו שגרת ערב ברורה? אתם עושים פעילות עקבית ברגע שאתם לוקחים אותו למיטה? קוראים לו סיפור? שרים לו שיר, מנעימים עליו את השהות שם? בשלב מסוים, מיטה הופכת להיות עונש. שם מפסיקים הדברים "לקרות" בדיוק כשהתינוק שלך מתחיל לקבל מידה מסוימת של שליטה על דברים וחפצים... אין פלא איפה שמגיע אצל לא מעט תינוקות שלב שבו הם מסרבים למיטה אם אין שם שגרה נעימה. הייתי חושבת לשלב דברים שהוא אוהב - במידת האפשר בתקופה הקרובה. ואם תרצי תכתבי לי שוב ונחשוב יחד מה אפשר לעשות. רקטוב