חרדה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

26/06/2008 | 12:18 | מאת: רות

האם כשצועקים על תינוק ואומרים לו :"פויה" אסור ו"לא"הילד הופך להיות חרד? מה זה יכול לעשות בדיוק? ואיך בכל זאת מציבים גבולות מגיל ממש קטן (עוד כשהם תינוקות)? הרבה פעמים ראיתי הורים שנותנים מכה על האצבעות או היד של התינוק, האם זה לא מוגזם? איזה השפעה יכולה להיות לכך?

06/08/2008 | 14:05 | מאת:

רות היקרה שלום ותודה על הפנייה, בשום אופן לא הייתי מתחילה את חייו של התינוק עם התניות מסוג זה. לא רוצה לחשוב אפילו על אפשרות כזו. הם לא עושים עלינו מניפולציות בגיל כה קטן וגם אז לפחות עד גיל שנתיים אין להם תודעה מפותחת מספיק מבחינת דינמיקה חברתית (בנות בעיקר) "גבולות" שמציבים בגיל הזה נוגעים לעניין של שינה ו"על הידים" אני לא יכולה לחשוב על דברים אחרים בגיל כה רך. בשביל התינוק המבוגרים הסובבים אותו אמורים להיות המקום הכי חם ובטוח וצעקות ושלא נדע מכות מלמדות אותו שהוא לא יכול לבטוח באף אחד. הם לא מבינים שפה בשלב הזה כך שזה כאילו ששלחו אותך למקום שאת לא מדברת את השפה שלו וכל פעם שאת מנסה לשוחח או לבקש עזרה או שכואב לך משהו (הם עושים זאת בעזרת בכי) את מקבלת "על הראש" בין אם באלימות מילולית שאת לא מבינה אותה אבל הטון שלה מאוד ברור לך או בין במכות... אם תפרטי אשמח לעזור לגבי דרכים נעימות להצבת יעדים לתינוק. רקטוב