תינוק בן חודשיים וחצי שרוצה רק שיחזיקו אותו על היד

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/06/2008 | 16:49 | מאת: דנה

יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שאחרי משחק של חצי שעה בצעצועים שלו הוא רוצה רק שיטילו איתו על הידיים. האם זה נורמלי ? והאם הוא יתרגל ל- "ידיים" או שהוא כבר רגיל? יש לציין שאני ובעלי לא ישר מרימים אותו אך זה לא ממש עוזר מה עושים? לתשובתך אודה

06/08/2008 | 10:38 | מאת:

שלום לדנה היקרה, השאלה שאת מעלה קשורה ל"סגנון הורי" שאת ובן זוגך צריכים להחליט על הדרך בה אתם מגדלים את ילדיכם במשותף. אני לא כאן בכדי לשפוט ואני יכולה להבטיח לך שכמספר האנשים שתשאלי כך גם מספר הדעות. הייתי בודקת עם רופא ילדים אם אין מדובר בבעייה של ריפלוקס שגורם לצריבה ברגע שהתינוק שוכב וגם לכך יש מספר פתרונות,בין אם תרופות וגם מעין משולש שמרים את הצד העליון של המיטה ויוצר זווית. בכל מקרה, אפשר לחשוב על פתרונות שונים מאשר נשיאה על הידיים שיוצרת קרבה לתינוק. למשל לשבת ולהשעין את התינוק על הירכיים כך שהגב שלו שעון עליהם ואתם יוצרים איתו קשר עין. הם באמת רוצים על הידיים וישמחו להתרגל לכך. גם אני הייתי רוצה שיישאו ויחבקו אותי כל היום :) רק טוב