תינוק בן ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

17/06/2008 | 12:25 | מאת: מירי

בני בן ארבעה חודשים ואני חזרתי לעבודה. לצערי, אני נאלצת לעבוד משעה 8:00 ועד 17:00, והמעון של הבן שלי הוא עד 15:45, לאחר מכן, בעלי לוקח אותו ומשאיר אותו אצל שכנה עד שאני חוזרת (בערך בשעה 17:15) מאז שהתחלתי איתו במעון הוא עושה בעיות, לא ישן, בקושי מוכן לאכול, ולכן כשאני לוקחת אותו, הוא עצבני, עייף, ורעב, וכל הערב הוא בוכה, מתלונן, ישן ומתעורר לסירוגין וכו'. יש לציין, שלפני שהתחלנו את המעון, היה לו סדר יום נפלא, הוא היה ישן ברצף שש שעות בלילה והיה תמיד ערני, אכל טוב וכו'. בנוסף לכך, התחלתי איתו את המעון בהדרגה למשך שבועיים, שבהם עוד לא עבדתי, ובכל פעם הוספתי לו שעות. האם זה נורמלי שילד ככה מגיב? (שכחתי לציין שאני מניקה אותו הנקה מלאה ושואבת עבורו ארוחות במשך היום בעבודה) מה ניתן לעשות כדי להקל עליו את המעבר וכן כדי להחזיר אותו לשנת לילה רצופה וארוכה כמו שהוא היה רגיל אליה?

06/08/2008 | 11:09 | מאת:

מירי שלום ותודה על הפנייה, לצערי הרב אין ידיעתי משגת לשאלה שאת מעלה כאן. אני לא יודעת איך אוכל לעזור כאן, מאחלת רק טוב לך ולתינוקך. הייתי גם בודקת מפעם לפעם את הפעוטון שבו הוא שוהה ומסתכלת איך הוא מגיב למקום ברגע שמביאים אותו אליו בבוקר. אם ישנה אפשרות נוספת לפעוטון באזור אולי שם הוא ימצא את מקומו ביתר שלווה.