תינוק בן 3 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

14/06/2008 | 13:43 | מאת: מירב

הי, יש לי 2 דילמות וברצוני לקבל עזרה בנושאים אלו: בננו בן שלושה וחצי חודשים מאז שנולד אנו עושים לו אמבטיה, עיסוי הוא יונק והולך לישון אך הוא אינו נרדם לבד אך ורק על הידיים תוך כדי נענועים וכן לאחר 20-15 דק'' הוא מתעורר ובוכה, אנו ניגשים אליו מיד מרימים ומרדימים אותו שוב והפעם הוא ישן עד ההנקה הבאה. שאלתי היא האם להמשיך להרדימו כך? זה הרי לא אידאלי (גם לטווח הארוך) האם תוכלי להמליץ לנו על שיטה טובה יותר? והאם זה שאנו מיד באים אליו כשבוכה ומרימים אותו דבר נכון או שכדי לפעול אחרת? 2. כיצד אמור להבנות סדר היום של התינוק ומאיזה גיל כדי להתחיל ? כרגע בנינו מתעורר לרוב ב - 8:30-9:00 ואנו מתחילים את היום עד האמבטיה שהיא ב - 19:15 ובמהלך היום אין לי כ"כ סדר גם השינה שלו לאורך היום מסתכמת לרוב ב - 20-30 דק'' מנוחה לאחר כל 3 שעות שבהן הוא ער, משחק, אוכל ודי הרבה הוא לא רגוע וזקוק לתשומת לב רוב הזמן. תודה רבה וסליחה על אורך השאלה מירב.

15/06/2008 | 10:16 | מאת:

מירב, שלום ותודה על הפנייה, יש כל מיני דרכים להרדים תינוק. זה מאוד קשור לסגנון ההורי שלך ושל בן-זוגך. במה אתם מאמינים ומה אתם רוצים לעשות. יש הרבה מאוד גישות שאת צריכה לשאול את עצמך מי מהן נשמעת לך. ההתעוררות הראשונה שלו אחרי ההרדמה בערב נובעת לדעתי מכך שהוא לא ממש נרדם. צריך לתת לו 20 דקות של שקט ולא לזוז - למרות שלפעמים הם עוצמים עיניים ואנחנו נושמים לרווחה ומתחילים בחלק השני של היום. מאוד מפתה לקום אבל זה זמן שהוא עדיין בין עירות לשינה ולכן עדיף שתשארי עוד כמה דקות ותוכלי להיווכח שהוא באמת נרדם. אפשר להרדים אותו על ידי נענוע במיטה למשל. אם תרצי ארחיב באופן כללי, אני יכולה להגיד שאם הם בוכים מתוך שינה צריך לתת להם 5-10 שניות של בכי משום שראיתי הרבה מאוד פעמים שהורים נענים לקריאה ומדברים אל התינוק. "אני כבר באה" "אמא בדרך" וכו' כאשר הוא בכה מתוך שינה. עצם הפנייה אליו העירה אותו באמת. אם תגשי אליו בשקט ותראי אם הוא בוכה משינה או לא תוכלי לשפר את השינה שלו. 2. סדר יום של תינוק בן 3 וחצי חודשים נגזר מסדר היום שלנו. אני ממליצה לראות איך הוא מתעורר. כל תינוק הוא עולם ומלואו. יש תינוקות שצריכים שקט בבוקר ויש כאלה שזקוקים להפעלות דווקא בבוקר או דוקא אחר הצהריים - ערות מחשבתית. שימי לב מתי הוא ערני ומגלה עניין רב בסביבתו. בשעות האלה תשתדלי - אם את יכולה כמובן - ליצור שגרה של הליכה או חשיפה לגירויים כמו גינה, סיפור, ועשייה משותפת. תסתכלי גם על עצמך. מתי יש לך יותר אנרגיות? מומלץ מאוד לחזור על מקומות. כמה שזה נראה לפעמים משעמם יהיה לך הרבה יותר קל איתו במקומות ששניכם ובעיקר הוא "מכירים" זה גם נותן הזדמנות לחקור היטב את הסביבה. ויקירתי, גם אנחנו זקוקים לתשומת לב רוב הזמן. אין מה לעשות הוא עוד פצפון. אם סדר היום שלך אינו מסודר כל כך תשתדלי לקבוע דברים לשעות שבהם הוא יותר ישנוני - בסופו של דבר תלמדי את האיזון בין הדברים. זה באמת הכל עניין של זמן. המלצה מכל הלב, בקשי עזרה. זה נורא קשה בהתחלה אבל אנחנו צריכות לפעמים זמן רק לעצמנו וזה בסדר גמור. הכותרת אמא של... היא רק חלק ממי שאת ומי שהיתה שם קודם לפני שלושה וחצי חודשים עדיין שם איפה שהוא ומגיע לה קצת קיום. אפשר לעשות החלפה עם חברות - את תשמרי על תינוק נוסף מעט זמן והיא תשמור אחר כך על שלך, אפשר ללכת לכל מיני חוגים וכו'. ההשתדלות שלנו להיות הכי טובות בעולם היא נפלאה אבל יש לה מחיר שנמדד בעיקר בצורך לנוח מפעם לפעם. רק טוב