איפה ניתן ללמוד את שפת הסימנים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/07/2005 | 23:21 | מאת: אורית

שלום רב אשמח לדעת היכן ניתן ללמוד את שפת הסימנים ובמה זה כרוך תודה מראש אורית

16/07/2005 | 23:34 | מאת:

אורית שלום ותודה על הפנייה, יש לך מצד שמאל מדריך קצרצר שמכיל את שתי המילים הראשונות ועוד מספר מילים נוסף לעבודה עם התינוק או התינוקת. שתי המילים הן "עוד" ו"חלב". לנו יש קורסים וסדנאות המועברים בכל חלקי הארץ. בקורסים, הכוללים 5 מפגשים שבועיים והרבה מאוד כיף, אנחנו (ההורים) נחשפים, מראים ומתרגלים 60 מילים ראשונות יחד עם התינוקות שלנו. סיפורים, שירים, הפעלות והרבה מאוד חיוכים. אם תדפדפי תוכלי למצוא באמצע העמוד שיר על חלב. אם שאלת על לימוד שפת הסימנים כמכלול, אין אנו מלמדים את שפת הסימנים הישראלית כשפה שלמה אלא מילים ממנה. אנחנו לא מתעכבים כלל על דקדוק, הטיות, פעלים וכו' אלא לוקחים סימנים לתקורת מוקדמת עם התינוק בכדי שיהיו לו כלים טובים יותר להבין ולעבד את השפה המדוברת. אם את רוצה הפנייה ללימוד שפת הסימנים על בוריה, אשמח להפנות אותך לכמה גורמים איתם אנחנו בקשר שיוכלו לתת לך מענה מושלם.

17/07/2005 | 09:10 | מאת: אורית

ליבי שלום, אשמח לקבל אינפורמציה לגבי לימוד שפת הסימנים על בוריה. תודה מראש אורית