התפתחות מוטורית

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/06/2008 | 17:34 | מאת: מירב

שלום, בתי בת חצי שנה עדיין לא מתהפכת. בשכיבה על הגב היא מרימה רגליים יפה ומתגלגלת הצידה אך זקוקה לעוד מאמץ קטן כדי להתהפך. נקודה נוספת חשובה יותר היא שבשכיבה על הבטן היא פורשת ידיים לצדדים ולא נתמכת בהן. אנחנו מנסים לעבוד איתה על הנושא כבר מס' חודשים אך נראה שהיא עדיין לא קלטה את הרעיון.. האם עלינו להיות מודאגים או פשוט לתת לה להתקדם בקצב שלה? כיצד ניתן לחזק את הידיים ולעודד אותה להתמך בהן כאשר היא שוכבת על הבטן? האם כדאי לפנות לגורם מקצועי (ואיזה) בשלב זה? תודה רבה, מירב.

03/06/2008 | 21:31 | מאת:

שלום למירב ותודה על הפנייה, יש את ארגון הפיסיותרפיסטים בארץ ויש להם אתר שכרגע לא הצלחתי למצוא אבל אעלה אותו מאוחר יותר. שם יוכלו להדריך אותך במספר תרגילים מאוד פשוטים בכדי לחזק אצלה את השרירים וניתן גם לפנות לכל מכון להתפתחות הילד לשיחה קצרה עם פיסיותרפיסט. יש הרבה גישות ושיטות לעניין, יש הרבה אנשים שהתמחו בשיטות מגוונות ואפילו תרגילים שניתן למצוא ברשת. לדעתי עדיין אין תחליף שאיש מקצוע שמתמחה בנושא יראה את התינוקת שלך ויתאים לה תרגיל או שניים ויתרגל את הדבר איתך בצורה נכונה. למרות שזהו אינו תחום ההתמחות שלי נתקלתי בלא מעט מקרים שתרגול פשוט עבד כמו קסם וחבל לא לבדוק זאת ולקבל הדרכה קצרה.ככל שתפתרו זאת מוקדם יותר את תהיי הרבה פחות מודאגת וזה כבר שווה הרבה... רק טוב

04/06/2008 | 09:38 | מאת: מירב

05/06/2008 | 01:16 | מאת:

http://www.ipts.org.il/29061/פורומים_מקצועים זה מאתר הפיסיותרפיסטים - הפניות לארבעה פורומים בהם תוכלי לשאול את שאלתך ולהענות על ידי איש מקצוע. שוב, ממליצה בחום לקבל הדרכה מעשית בפגישה פנים מול פנים ולא כך מול המסך. רק טוב