היסטרי בנסיעה באוטו

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/06/2008 | 16:22 | מאת: טלי

שלום רב, יש לי תינוק בן חודש ושבוע. לפניי כשבועיים, התחלתי לצאת עימו ברכב. מה שקורה זה שבכל פעם שאני מושיבה אותו בסל קל הוא מתחיל לצרוח ולא נרגע במהלך הנסיעה- להיפך, ההסיטריה והבכי רק גוברים!!!! ניסנו להחליף לסלקל אחר ברכב- אך לשווא. ניסנו לשים לו מוזיקה קלסית- גם כן- לשווא. איני יודעת מה לעשות וכיצד להתמודד עם התופעה- נא עזרתך. טלי

03/06/2008 | 21:27 | מאת:

שלום לטלי ותודה על הפנייה, לצערי הרב אינני איש בשורות כאן. אני לא יודעת אם הדבר מנחם אבל אני מכירה מעט מאוד תינוקות שאוהבים את הנסיעה לאחור. גם אני אישית חוויתי עם הילדונת שלי את הסיוט הזה של הבכי. אני לא מכירה וניסיתי לברר בהמלך תקופה ארוכה מה ניתן לעשות כנגד זאת. רופא התפתחותי הסביר לי שהנסיעה בצורה זו כנגד הכיוון גורמת להם בחילות וסחרחורת והם באמת סובלים - כל זאת לעומת הנדנוד שאליו הם רגילים קדימה ואחורה עוד מהבטן. באותה נשימה הוא הוסיף שיש הרבה מאוד מחקרים שמחזקים את הצורך בישיבה המסוימת הזו למען הבטיחות של הפיצים. יש כל מיני צעצועים להעביר להם את הזמן אבל למיטב ידיעתי יש תינוקות רבים מאוד שסובלים מכך ומבלים את מהלך הנסיעה בבכי מר. מקווה שכל השאר נפלא ושאת זוכה למנוחה ועזרה, רק טוב

04/06/2008 | 09:26 | מאת: טלי

ליבי שלום רב ותודה על תשובתך, אכן קשה לבחורה אורבנית שכמותי שרגילה לנוע לכל מקום ברכב לקבל את הבשורה- אבל ככה זה בחיים..עדיף זה ממשהו גרוע יותר(:. בכל מקרה, רציתי לדעת- מתי זה עובר? והאם כדי לעשות עם התינוק תרגולים של נסעיות כדי שיתרגל- או שזה מקרה אבוד??? שלך, טלי.