הירדמות של תינוק בין חודשיים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/05/2008 | 11:47 | מאת: לורה

שלום ליבי, התינקות של בת חודשיים והיא נרדמת רק על הידיים. לאחר שהיא נרדמת (לוקח לה הרבה זמן) קשה להעביר אותה למיטה - היא מתעוררת בקלות ומתחילה לבכות ואז צריך עוד הפעם להרדים אותה. יצויין כי אם היא מתעוררת היא מתחילה לבכות במיטה אבל כאשר לוקחים אותה חזרה על הידיים - היא מתחילה לבכות עוד יותר. אתמול לקח לי 6 שעות להרדים אותה למרות שהיא נראתה מאוד עייפה. האם זה מוקדם מדי להרגיל תינוקת בת חודשיים לישון לבד במיטה? מסביב אומרים לי כי בגיל הזה התינוק צריך להיות הרבה על הידיים... אם לא מוקדם - איך הית מציעה להרגיל אותה להרדם לבד / מעט עזרה מצידי? תודה רבה! לורה

02/06/2008 | 09:42 | מאת:

שלום ללורה ותודה על הפנייה, ממליצה לשאול את הספר "הלוחשת לתינוקות" ולהציץ בעמודים 82-83. יש שם סימנים של בכי בתינוקות בני חודש ומעלה. מאוד עוזר. מניסיוני האישי אני יכולה לספר שאנחנו צריכות להבין את המעגליות של סדר היום של התנוקות שלנו. זה מאוד מקל אם את יודעת "בערך" מתי היא צריכה לאכול ובערך פחות או יותר שעות שינה.בעיניי זו תובנה חשובה יותר מהדרך להרדים אותה. אם את יכולה לבנות לה שגרת יום יחסית מסודרת - ובמיוחד לקראת הלילה. משחק קצר, אמבטיה, סיפור\כמה שירים אוכל ולישון. עמעום של האורות בבית, מעבר למצב לילה. לדעתי את פשוט מפספסת את החלון שבו היא נרדמת ואז מתחילה איתה מעגל עירות חדש. גםבשעות הלילה אחרי האוכל צריך להוציא להם את בועות האוויר (גרפסים) ויכול להיות שזה מה שמפריע לה. בגיל הזה הם עדיין לא יודעים להרדים את עצמם ובכל מקרה זה תהליך למידה ארוך. חשבי על טקס הרדמה שיכלול שיר שאת מאוד אוהבת - אצלנו היה "שיר ליקינתון" להיט ארוך טווח ואם את רוצה אפשר להרדים אותה על הידיים או על המיטה עצמה אם אם מנענעת אותה בעדינות סביב הציר הראשי של הגוף - למעשה מזיזה אותה לצדדים - זו תנועה שהם מאוד רגילים אליה מהרחם. בכל מקרה, אנחנו לומדים. הגדילה שלנו והפיכתינו להורים אינה פשוטה כל כך והדברים לוקחים זמן. היא צריכה ללמוד ואת צריכה ללמוד והכל ישתפר לאט לאט. לילוץ מנוחה ורק טוב