ילדה שאוכלת בידיים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/05/2008 | 00:49 | מאת: אמא אוהבת...

שלום. יש לי ילדה בת שנה וחצי,והבעיה היא כשאני מושיבה אותה לאכול היא לא מוכנה שאני אאכיל אותה, היא מזיזה לי את היד וצועקת(היא לא יודעת ממש לדבר)היא רוצה לאכול לבד עים הידיים או עים מזלג, למרות שעים מזלג היא ממש לא מצליחה וזה אפילו מסוכן בשבילה... אני לא ממש מסכימה למצב הזה מכיוון שאני לא רוצה שהיא תתחיל לאכול עים הידיים ותתרגל לכך. אבל היא לא מוכנה שיאכילו אותה.מה לעשות??

27/05/2008 | 20:51 | מאת:

שלום לאמא אוהבת. ליבי ביקשה ממני לענות. הכי חשוב: הייתי מלמדת אותה סימן לאוכל ומנסה להביא אותה לארוחה כמה דקות לפני שהיא רעבה ממש. ככה יש לה הרבה יותר סבלנות להתעסקות עם מזלג או כפית. ממליצה לקנות מגוון של כפיות צבעוניות עם דמויות כדי לשחק איתה בכפיות האלו בזמן הארוחה. הייתי מנסה לגוון לה את הצבעים של האוכל - בלי צבעי מאכל. להפוך את זה למשהו כיפי. כרגע זה פשוט נשמע מאבר כוחות והדבר החשוב הוא לרדת מזה.... להפוך את זה לחלק רגיל של היום. בהצלחה!