על הידיים בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/05/2008 | 19:51 | מאת: לימור

ליבי שבת-שלום ! אני מטפלת בתינוק בן חצי שנה, בביתו. מתוך אינטואיציה וחיבה עזה לתינוק החמוד,אני נוהגת להחזיק אותו על הידיים , לא לזמן ממושך,לטעמי, אך מצד שני לא רק להמתנה ל"גרפס" וכד', אלא גם לשוטטות בבית תוך כדי דיבור אליו (הנה זה,איפוא זה,..) כמו כן אני מושכת קצת את ההחזקה על הידיים לאחר הוצאתו מהמיטה, בבוקר,כשהוא מתעורר,מתוך כוונה שייכנס בהדרגה לסיטואציית ההתעוררות ותחילת הפעילות.לאחרונה הוריו מבקשים ממני להגביל למינימום את החזקתו על הידיים, בטענה שחוששים שהוא יתרגל לפינוק הזה. מדובר בתינוק נוח, רגוע, שאין לו דרישות מיוחדות וכמעט שאינו בוכה ומתלונן! מה דעתך? תודות לרוב! לימור

19/05/2008 | 23:51 | מאת:

לימור שלום ותודה על הפנייה, זו שאלה שמתווספת למאגר השאלות שנוגעות ל"סגנון הורי" וכמספר הנשאלים כך גם מספר הדעות (אם לא יותר). הייתי בשיא העדינות - מנסה להגיד את דברייך על התינוק - כמה הוא נוח וכמה הוא רגוע ואינו מתלונן. סך הכל נשמע שהוא באמת לא מצוי הרבה על הידיים. במידה והווא בוכה הם לא מרימים אותו? תחת אילו סיטואציות כן צריך/מותר להרים אותו? הייתי מבררת את הדברים יותר לעומק. אם תשאלי באופן רחב יותר וספציפי לגבי סיטואציות כאלה ואחרות תקבלי תמונה ברורה למה כוונתם. את יכולה לתרום מניסיונך לגבי העובדה שהוא מעט מאד על הידיים באופן אובייקטיבי ושאין לדעתך טעם להוריד גם את המינון הזה. בהצלחה. נשמע שהוא בידיים טובות. רק טוב