שפת תינוקות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/05/2008 | 08:10 | מאת: אמא

בני בן חצי שנה , הוא החל בגיל חודש "לדבר" - אגו, ארו, אפו , הוא שוחח לפי תור , יצר קשר עין והגיב לסביבה . בחודש האחרון הוא בעיקר משמיע מעיין צעקות ורואים שהוא מתאמץ לדבר אך זה לא תמיד יוצא לו, מדי פעם יש גם אהה או צליל אחר אך זה מועט , האם הכל תקין

13/05/2008 | 09:39 | מאת:

שלום לאמא ותודה על הפנייה, את מתארת תהליך התפתחותי תקין. ההברות שהתינוק שלך הפיק בחודשים הראשונים היו הברות שאינן רצוניות ועכשיו הוא מתחיל להתאמן על הפקה של צלילים רצוניים. אם יכולה לעקוב ולרשום את הנסיונות האלה במהלך של שלושה ימים ולראות אם יש מגוון יחסית רחב של צלילים. הצליל "ל" למשל דורש צמיחה של שיניים. אם את רוצה לשמוע יותר אני חושבת שהמקום המקצועי ביותר לתת לך תשובה הוא פורום קלינאי התקשורת בארץ: www.ishla.org.il רק טוב