לא רוצה על הידיים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/04/2008 | 20:48 | מאת: טירה

תינוקי החמוד בן 3 חודשים לא אוהב שמחזיקים אותו על הידיים הוא נהיה עצבני בוכה ולא רגוע לעומת זאת כשהוא שוכב הוא מחיך צוחק מגרגר ואןהב מאוד שמלטפים אותו ממה זה נובע? ניסיתי לשנות תנוכות אחיזה אבל לא משנה מה הצורה הוא מעדיך את השכיבה הבמיטה זה מוזר?

06/05/2008 | 04:11 | מאת:

שלום לטירה ותודה על הפנייה, גיל שלושה חודשים הוא גיל מוקדם מאוד לפתח משהו שהוא לא פיסיולוגי בבסיסו. הייתי הולכת לרופא ילדים טוב ומתייעצת עם אחות טיפת חלב בימים הקרובים. מוזר לי קצת חייבת להודות, יכול להיות שיש איזו בעייה שמציקה לו. לא הייתי מחכה. הייתי מנסה להגביה אותו מעט באופן "ישר" לראות אם יש דברים ספציפיים שמפריעים לו או זווית כלשהי - כמובן אני לא מתכוונת לניסויים רחבים אבל לנסות לראות מה אולי מקור העניין. רופא יפתור זאת מהר יותר אבל שוב, תרצי לתת לו כלים להבין את הבעייה. אני מסיקה שזה לא רק ידיים של מישהו ספציפי אלא של הסביבה הקרובה. אני רוצה לסייג שאם מדובר במישהו ספציפי אז היתי מנסה להבין למה ובגיל הזה עניין הריח הוא מאוד חזק אצל תינוקות. צריך לבדוק אם יש משהו שמפריע לו מהמקום הזה. בכל מקרה רק טוב

06/05/2008 | 12:45 | מאת: טירה

תודה על התשובה - מדובר כמובן לא על מישהו ספציפי שמרים אותו אלא על כולם שרואים אותו הוא מחיך צוחק ומגרה להרים אותו וברגע שמרימים אותו הבכי והאי נוחות מתחיל לבינתיים עבר קצת יותר משבוע ואני רואה השתפרות קלה קלה בענין זה לא שעכשיו הוא מעדיף על הידיים... אלא שהוא לא מיד בוכה ומתעצבן כשמרימים אותו יש לצין שבהנקה הוא מצוין על הידים ולא בוכה ושוכב בנוח ואף נרדם בקלות בצורה זו ואם לא נרדם הוא מדבר ומחיך אבל אם אני מנסה סתם ככה להחזיק אותו בצורה זו או בכל צורה שהיא העצבים שלו עולים מהר מאוד