גמילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/04/2008 | 09:50 | מאת: שלומית

הילדה שלי בת שנתים ו5 חודשים ועדיין לא גמולה מהטיטול היא בגן , אני מנסה בבית להשיב אותה על הישבנון בשירותים היא יושבת אבל לא עושה כלום , היא לא מודעת לפיפי וקקאי אנחנו שואלים אותה איפה עושים פיפי היא אומרת בשירותים אבל לא עושה , ויש לה אחות גדולה והיא רואה אותה שהיא הולכת לשירותים , לפי דעתי היא לא מבינה מה עושים?

06/05/2008 | 04:04 | מאת:

שלום לשלומית ותודה על הפנייה, הייתי שואלת מפסר ספרים מהספרייה העירונית או רוכשת ספרים בנושא. יכול להיות שהיא לא מודעת מספיק. הבעייה עם חיתולים חד פעמיים היא הנוחות הבלתי נתפסת שלהם. ילדים אינם חשים בחוסר נוחות בשעה שהם משתמשים בהם שלא כמו פעם עם החיתולים הרב-פעמיים. בכל מקרה, הייתי מצביעה על מצבים שבהם אנשים הולכים לשירותים ומבקשת גם עזרה מהאחות הגדולה לציין בפנייה (אם זה לא מפריע לגדולה) שהנה יש לי פיפי ואני הולכת לשירותים. להצביע על חלב שעושה פיפי. לשחק איתה עם הספרים "סיר הסירים", עם "טוסיקים" וכו' - יחסית יש ספרות עניפה בעניין. לא ממקום של לחץ אלא תראי, כך עושים. לא הייתי נלחצת. להיפך, מורידה מהלחץ. עוד מעט יגיעו ימים חמים ואז אם תוכלי הייתי מאפשרת לה ללכת עם מינימום בגדים בבית כדי שתרגיש את העניין במלואו. ומשם לדעתי הדרך קצרה - לא דרך גערות אלא הנה ככה עושים. רק טוב