בן 11 חודש לא מתקשר

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

27/04/2008 | 08:01 | מאת: אורית

שלום ביתי בת 11 חודשים, מברברת צוחקת מסתכלת לי בעיניים משובבת ראש כשקוראים בשמה, אוחזת בשתי ידיים...אבל הבעיה שהיא לא יודעת "איך עושה פרה, ברווז" למרות שאני כל יום אומרת לה, היא אומרת אמא אבא אבל מתוך מלמול ולא מתוך כוונה, לא עושה שלום, לא נשיקה, לא חיבוק לבובה, יש לציין שהיא לא אוהבת שמנשקים אותה בפנים, היא לא סובלת את זה, מוזר . אבל בגוף כשאני מנשקת אותה היא צוחקת. אני קצת מודאגת. גם בהתפתות המוטורית היא לא מהזריזים, רק בגיל 9 חודשים התחילה לזחול על גחון וכעת היא רק עומדת על שש בלי לזחול על שש. האם יש סיבה לדאגה? האם זה מצביע על יכולות שכליות בעתיד?

06/05/2008 | 04:00 | מאת:

שלום לאורית ותודה על הפנייה, כמדומני שפנית אליי גם במייל אישי והפניתי אותך למדריכה נפלאה שלי בשם מיכל. לכל ילד יש קצב משלו, זמן משלו. צריך לעזור להם ולהשגיח אבל גם להבין באותה נשימה שהם באמת שונים אחד מהשני. יכול להיות שאת משקיעה הרבה אנרגיה לתוך ה"איך עושה פרה" וכו'. כשאנחנו מביעים לידם מאמץ ודאגה מראש אנחנו משדרים לחץ ומראש הסיטואציה פחות נוחה לך ולה. הייתי מבקשת ממישהו קרוב - חבר או בן משפחה (אחד משני המינים כמובן) לשחק איתה לידך או כשאת בסביבה מסתכלת פסיבית בלד (לא מתערבת כלל) וגם להיפך כך שגם בך צופים ולנסות לראות באמת כמה הילדונת שלך מגיבה. הרגישות שלה לנשיקות בפנים יכולה להיות קשורה לרגישות למגע באזור מסוים בפנים - רגישות חסר או יתר. רופא/ת ילדים טוב/ה יכול להיות מקום טוב להתחיל בו איך היא לועסת? אוכלת? משחקת עם חפצים? מנסה להכניס אותם לפה כל הזמן או שפחות אוהבת את זה? אם היא אומרת אמא אבא זה נפלא. יכולת טובה ויחסית מוקדמת. האם יש לה את מנעד הצלילים של הג, ל, וכו? הצמיחה שיניים? אני שואלת שאלות לא כדי להדאיג אלא כדי לתת לך קצת יותר כלים "להתמצא" ובכל מקרה הייתי מתעדת שלושה ימים שלה מבחינת אינטראקציה ומסתכלת על התמונה היותר גדולה. ופונה לאיש מקצוע כדי שיאשר את הדברים. רק טוב