מודאגת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

01/04/2008 | 09:37 | מאת: רבקה

בני בן 4 חודשים, הוא החל לפטפט בשפת תינוקות החל מגיל חודשיים ( אגו, ארו ,אפו ועוד...) ודיבר בלי סוף , ופתאום הוא עושה שימוש מועט יחסית בשפה , האם ייתכן שזה קשור לכאבי חניכיים הוא מכניס הכל לפה ונראה כי הוא מתייסר וכואב? למה הוא מדבר פחות? תודה ענקית אני קצת מודאגת

05/04/2008 | 11:14 | מאת:

שלום לרבקה ותודה על הפנייה, אין צורך לדאוג כלל, יש להם קפיצות גדילה בכל מיני תחומים בהן הם מרכזים את מרצם בשלבים, נשמע שההתפתחות השפתית שלו תקינה לחלוטין וצריך כמו בהרבה דברים שקשורים אליהם להתאזר מעט בסבלנות. הוא עובר משלב של "'דיבור רפלקסיבי" שבו הוא לא שלט הלכהלמעשה בקולות שיצאו מפיו לשלב שבו הוא מנסה להבין מה עושים ואיך משתמשים בצלילים האלה שהוא שומע מסביבו ומנסה להפיק... כמובן שצריך לעקוב ולראות אבל יש לי תחושה טובה שאת עושה זאת ממילא... רק טוב