בעיות הירדמות לבתי בת החודש וחצי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/01/2008 | 02:33 | מאת: לימור

שלום רב, בתי בת חודש וחצי. הנקה מלאה.במהלך היום כל שלוש או ארבע שעות. במהלך היום אין לה כל בעיות הירדמות:. היא אוכלת, עירנית כחצי שעה ואז נרדמת על הסל קל או בעגלה כאשר בפיה מוצץ. לרוב שינה זו היא בת כשעתיים. הבעיה מתחילה בלילה:. אנו מקיימים את כל "הטקס": אמבטיה, האכלה בסביבה שקטה ואז מכניסים אותה לחדש מוחשך עם מוסיקה רגועה. מחזיקים אותה מספר דקות על הידיים וכאשר היא רגועה לגמרי מניחים במיטה. ברגע שהיא במיטה היא מתחילה לצרוח. אנחנו מרימים אותה, מרגיעים וחוזר חלילה. כל התהליך יכול להמישך לעיתים שעתיים (לעיתים היא נרדמת ומתעוררת אחרי מספר דקות בצרחות). כאשר היא נרדמת לגמרי היא מצליחה לישון גם 4 שעות ולהחזיק מעמד בין 5 ל-6 שעות בין האכלה בלילה. כאשר היא מתעוררת בלילה להאכלה כל סיפור ההרדמות חוזר חלילה. יש לציין כי אנחנו עוטפים אותה בשמיכה (למנוע את הקפיצות של רפלקס מורו). ניסינו הכל: להוריד את המוזיקה, להגביה את המיטה, להישאר לידה כאשר היא בוכה ולהניח את היד על בטנה תוך שאנחנו טופחים עליה קלות וכלום לא עוזר. אנחנו אובדי עיצות! נשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה.

03/02/2008 | 11:11 | מאת: ליאת

עם כל הכבוד, אני לא רואה ברזומה שלה שהיא רופאת ילדים, מטפלת משפחתית או דומה.