השלב האורלי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

27/12/2007 | 23:28 | מאת: אתי

בני בן 8 חודשים,מאוד מפותח מבחינה מוטורית זוחל עומד בכוחות עצמו ויושב ישיבה יציבה כבר מגיל חצי שנה. העניין הוא שהוא לגמרי לא מכניס דברים לפה, לא משחקים ולא אוכל(אנחנו מניחים על השולחן או על הריצפה חתיכות של פירות וירקות או אפילו ביסקוויט והוא אפילו לא מנסה להכניס לפה). רציתי לשמוע מה דעתך על מה הדבר יכול להעיד והאם יש סיבה לדאגה שכן למיטב הבנתי השלב האורלי חשוב להתפתחות תקינה. תודה

31/12/2007 | 10:43 | מאת:

אתי היקרה שלום ותודה על הפנייה, השלב האורלי חשוב להתפתחות בתחומים שונים. הייתי ממליצה לפנות לפורום קלינאי התקשורת עם השאלה שלך: www.ishla.org.il ובמקביל לשוחח עם רופא הילדים ו/או אחות טיפת חלב כדי לקבל הפנייה לאנשי מקצוע העוסקים בתחום לבדיקה. מתוך כך שאני מאמינה שצריך לבדוק דברים ולא להסתובב עם דברים בבטן. יכול להיות שיש לו חסר תחושתי באזור הפה ודבר זה יכול להתפתר בצורה מיטבית בגיל כזה בהנחייה של מספר פעמים. משחקים ליד הפה, עבודה עם מברשות וכו'. פשוט הייתי הולכת לבדוק ושומעת יותר מדעה אחת. אשמח להיות פה בהמשך, רק טוב