שפות לתינוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/12/2007 | 17:00 | מאת: אירנה

שלום רב, יש לי תינוק בן שבעה חודשים. איני ילידת הארץ (שפת האם רוסית) ובעלי נולד בארץ. שנינו החלטנו לדבר עברית בלבד עם התינוק במטרה למנוע בלבול שפות. המשפחה שלי משתדלת לדבר עם התינוק ברוסית בלבד (נפגשים כפעמיים בשבוע), כולל להקריא ספרי ילדים ברוסית. הייתי רוצה שהבן שלי ידע עברית שפת אם אך לפחות יבין רוסית. האם בגיל כה צעיר של חשיפה לשתי השפות הוא יכול להגיע למצב של בילבול, שכן בעלי מודאג מאוד בנושא. בתודה, אירנה בן משה

27/12/2007 | 20:41 | מאת: ליבי כץ-משיח

שלום לאירנה ותודה על הפניה, חשיפה לשתי שפות כל זמן שמי שמדבר אותן יודע אותן כשפת אם היא מצוינת בגיל הזה. המצב מבלבל ברגע שמנסים ללמד שפה שאיננה שפת אם. למעשה בגילאים הצעירים הם מבססים הבנה שפתית ולכן הבסיס צריך להיות טוב, עם חוקיות וכללי שפה שדובר שפת אם יודע ומתרגל עם הילד שוב ושוב. אני תמיד נותנת את הדוגמא של בתי שעד גיל שנה וחצי לערך גרנו בצרפת. אני דברתי איתה עברית ואנגלית. הצרפתית שלי שבורה במקרה הטוב, הצלחתי להסביר את עצמי ולהסתדר אבל לא הרבה מעבר. אם הייתי מדברת איתה צרפתית הייתי נותנת לה בסיס שפתי לא טוב ורצוי להמנע מכך ככל האפשר. גם מבחינת הגייה נכונה של מילים בשפה. מבחינה מחקרית אני מגובה מקיר לקיר. ילד צריך להחשף לשפת אם של הדוברים איתו. מקווה שעזרתי ובהצלחה