תינוק הפסיק למלמל

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

21/11/2007 | 12:43 | מאת: טל

היי, בני בן 3 חודשים ושבוע. מגיל חושיים בערך החל להשמיע קולות ..שמתי לב כי משבוע שעבר ועד לרגע זה הוא הפסיק למלמל ולהשמיע קולות...מישהי יכולה להרגיע אותי..האם זוהי תופעה שכיחה? יצויין שהילד לא חלה

25/11/2007 | 09:40 | מאת:

שלום לטל ותודה על הפנייה, יש מעבר ראשון מרפלקסים לעיצורים ותנועות שמתרחש בסביבות גיל שלושה חודשים אבל זה לא אמור להפסיק מלמול. אם תוכלי לבקש ממישהו נוסף להשגיח על הילד ולשים לב אילו קולות הוא משמיע ואחרי שתעדתם יום יומיים וזה אכן המצב לגשת לרופא ילדים כשיש לכם כבר איזשהי דאגה מבוססת. הילדון עבר בדיקת שמיעה לילוד בבית החולים? הוא מגיב היטב לרעשים? ***לא*** לטרוק ליד האוזן שלו דלת בחוזקה אבל לבדוק אם הוא מסיט את המבט כשיש רעש מכיוון חדש. יש להם כל מיני קפיצות שאז הם מרכזים ריכוז במשהו ספציפי אבל הוא בוכה? תנסי להצחיק אותו בהנפה או קפיצות למשל וליצור איתו הרבה מאוד קשר עין הוא עולה היטב במשקל? נכנסה דמות חדשה לחייו? שיוני בסביבה? אין טעם להלחץ. אנחנו מאוד חוששות בהתחלה וזה הדבר הכי טבעי ולכן צריך לבחון את הדברים ולבדוק אותם. רק טוב

07/12/2007 | 21:20 | מאת: אמא של גל

הי טל בתי גל, בת 3 חודשים ושבועיים, ואת מתארת מצב ממש ממש דומה למה שקורה אצלנו. בתחילת השבוע היא הפסיקה את המלמולים והקולות כמעט לגמרי.... גם אני תהיתי האם זה בסדר או לא.... תהיי איתי בקשר באימייל אם את רוצה? האימייל שלי: [email protected] רוני

25/12/2007 | 10:29 | מאת: עוד אמא

בוקר טוב, גם אצל ביתי היה עניין דומה והפסקה של תקופה קצרה במלמולים.. בערך באותו הגיל. כעת היא בת 6 חודשים ולא רק ממלמלת אלא גם מקשקשת וצוחקת.. כך שאני מאמינה כי אין סיבה לדאגה, אולי הוא מגלה דברים חדשים כרגע ועסוק מידי כדי למלמל? רק טוב,

27/12/2007 | 21:17 | מאת:

שלום לטל, לאמא של גל ולעוד אמא, יש מעברים בין ההתנהגות השפתית ה"ראשונית" רפלקסיבית שלהם לבין התנהגות שהיא יותר מכוונת. יש מצד ימין את הקישור על שפת התינוקות של גיל 0-3 חודשים ויש את עניין הסימנים הנלמדים שהם רוכשים מגיל 4 חודשים ואילך. ההתנהגות הראשונית הולכת ונכחדת עד גיל שלושה חודשים לערך - כמובן שיש שונות בין תינוקות = ואז מתחיל תהליך שפתי "מחושב" יותר. לדעתי האישית אני מעדיפה לפסול בעיות של קשיי שמיעה ולעקוב אחרי ההתפתחות "מקרוב" וזה נשמע שאתן עושות זאת ומצוין. אם חלילה מתגלה בעייה הזמן הטוב ביותר לטפל בה היא בגיל מוקדם ככל האפשר. אם יש ספק עדיף להתייעץ עם רופא הילדים ולתעד את הדברים שמציקים. המלצה אישית, לעיתיים אנחנו האמהות בונות לנו תיק וחשוב לשמוע דעה אובייקטיבית של אדם קרוב (כאשר השאלות לא מכוונות לתשובה המתבקשת... ) בדרך כלל ה"שתיקה" הזו נעלמת ונשכחת מלב. רק טוב

30/12/2007 | 10:05 | מאת: אמא

שלום רב, בתי בת 9 חודשים החלה בזמן האחרון "לצעוק" ונראה שהיא מאמצת מאוד. האם זה בסדר ? לא מסוכן למיתרי הקול וכו'

31/12/2007 | 19:06 | מאת:

שלום לאמא ותודה על הפנייה, קודם כל צעקות אינן מסוכנות למיתרי הקול. אני מסייגת את דבריי במינונים נכונים - כמו כל דבר בחיים. אם היא רק צועקת מבוקר ועד ערב ולא מתקשרת בדרכים אחרות, יש פה סימן לבעייה. צעקות הן דרך מסוימת לתקשורת - האם הבייבי צועקת כל הזמן? יש להם לפעמים ימים שהם בודקים את עוצמת הקול שלהם (כמו גם את השפעתה על הסביבה) אבל זה לא אמור להמשך על פני שבועות - האם היא עוברת לצעקות כשהיא לא מקבלת את מבוקשה? או שמראש היא צועקת? האם היא מדברת "גיב'ריש" כשהיא צועקת? אני חייבת לספר סיפור - אמא אחת התלוננה על התנהגות בדומה למה שאת מתארת כאן. זה היה באחד המפגשים בגן ילדים שבו עבדתי ונשארתי עד שעת ארוחת הצהריים להתרשמות. היא באה לקחת את הילדון שלה מוקדם ודיברה איתי רגיל. רק סיימנו לדבר והיא פנתה לגננת שהיתה מעט מרוחקת ממנה בצעקות. אלה לא היו צעקות כעס אלא צורת דיבור. אחר כך צלצל הטלפון והעניין נמשך. אחר כך כשהילדון ניסה להפנות אליו את תשומת ליבה הוא צעק... אני לא אומרת שאת צועקת אבל אם יש מישהו בבית שצורת ההתנהלות שלו היא בעיקר בצעקות הילדונת שלך עושה פעולת חקוי פשוטה- רק אנקדוטה למחשבה. רק טוב