משקל תינוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

01/11/2007 | 21:11 | מאת: דניאלה

שלום, בני בן 4 חודשים, משקל הלידה שלו 2.5 קילו, היום שוקל 4.85 , יונק בלבד, בהתחלה היה יונק כ 20 דקות, אך לאט לאט זמן היניקה התקצר והיום הוא יונק בין 5-7 דק', מה לעשות? כיצד להאריך את משך היניקה? האם הוא עולה מספיק במשקל? לפי העקומה של טיפת חלב הוא מתחת לממוצע בהרבה. כמה צריך לשקול תינוק בגילו שנולד במשקל זה? האם עלי לדאוג? אציין רק כי התינוק מחייך בהתאם לתגובתינו, מתפתח יפה, מרים ראש וחזה, התהפך כמה פעמים.אוסיף גם שלעיתים הוא אוכל חלב שאוב, ורציתי לדעת כמה הוא צריך בערך לאכול? אם אני נותת לו בקבוק עם 80 הוא אוכל את זה ורגוע וגם אם אני נותת לו בקבוק עם 120 הוא אוכל את זה ורגוע, וזה לא מחזיק אותו שבע יותר זמן מההנקה. אם כן כמה הוא בערך צריך לאכול? וכיצד ניתן להאריך את משך ההנקה? תודה מראש

02/11/2007 | 07:31 | מאת:

שלום לדניאלה ותודה על הפנייה, לידיעה כללית, יש ברשת עקומות גדילה שאת יכולה להעזר בהן (הנה אחת אצל רופא ילדים שיש לו אתר): http://padeh.net/pediatrics/growth_charts.htm לגבי משך ההנקה - הוא חשוב פחות לעומת כמות ההנקה. בנוסף, עקומות הגדילה של תינוקות יונקים הן תמיד נמוכות יותר לעומת תינוקות שמקבלים תחליף חלב. יש מחקרים שמראים על כך שפחות שומן נצבר בגוף בתקופה זו ולכן כשיגדלו הם יהיו פחות שמנים (יתרון). אני לא מליגת לה-לצה - אני חושבת שהנקה היא חשובה אבל לא בכל מחיר, קודם כל התהליך הזה צריך להתאים לתינוק וגם לאמא. התוודות אישית, הילדונת שלי לא הסכימה לשום תחליף חלב והיא ירדה בעקומות המשקל בצורה דרסטית. מעל אחוזון 100 בלידה ובסוף השנה הראשונה למתחת אחוזון 5% - לי כפולנייה שחייבת לראות שכולם אוכלים לידי היה מאד קשה. אבל עשיתי לי מנהג של שאיבת חלב לפחות פעם ביום, מאותו טעם שרציתי לוודא שהיא מקבלת כמות מספקת/סבירה. היא היתה שותה את זה בלגימה אחת... מאד הוטרדתי מהנושא והצקתי לרופא הילדים שלי שלא ממש התרשם. הוא ידע להגיד לי שההתנהגות שלה (אם לא מגיעים למצבי קיצון) - היא המשמעותית ביותר. אם הילדונת משחקת, מתעניינת, צוחקת וחיונית, אין בעייה - הוא אמר משפט שאני אוהבת להשתמש בו לפעמים שתינוקות לא מרעיבים את עצמם (הפרעות אכילה מתחילות מאוחר יותר בשלב מודעות מתקדם בהרבה) אם ניתנת להם גישה למזון טוב ואם מדובר באמא מיניקה אז גם היא צריכה להיות בבריאות טובה. אם הוא הית רעב הוא היה חסר מנוחה ובכיין גם בין הארוחות. יש תוספות ברזל וכו שאת צריכה לעקוב אחריהן עם רופא הילדים ובטיפת חלב אבל ההנקה אמורה להספיק. מקווה שעניתי על השאלה שלך אם לא אבקש שתנסחי אותה מעט אחרת. רק טוב

22/03/2008 | 22:46 | מאת: סאיה

בני בן חמישה חודשים רק יונק מחודשים ירד בעקומת משקל מאחוזון 90 עד אחוזון 50 מחודשים הוא אוכל בהרבה פחות לפעמים אינו מרגיש נוח בין הארוחות , אני שואבת לו חלב והוא לא מסכים לאכול את הכול ובוכה . לא הסכים לקבל תמ"ל . מה לעשות אני מוטרדת מעצירה בגדילה