מילמול

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

29/10/2007 | 14:48 | מאת: אורלי

ביתי בת 7 וחצי חודשים. בגיל 5 חודשים היא אמרה קצת הברות כמו בבב... וזהו השתתקה.כיום היא לא ממלמלת דבר. היא שומעת היטב וגם מבצעת דברים המראים על שמיעה והבנה כמו- כפיים, איפה אור? תעשי שלום..איפה אמא?... האם יש הסבר לכך שאינה אומרת אבא או שום מילמול?

30/10/2007 | 00:47 | מאת:

אורלי שלום ותודה על הפנייה, אם תוכלי בבקשה להרחיב על כך שאינה ממלמלת דבר. האם היא בוכה? מהם הצלילים אותם היא משמיעה? האם היא יוצרת איתך הרבה קשר עין? כשאת אומרת שומעת היטב - את מבססת זאת על סמך התרשמות? ציינת שהיא מוחאת כפיים ומנפנפת לשלום אם אני מבינה - האם יש לה עוד גסטות טבעיות? האם היא משתדלת "למצוא חן" בעיניי אנשים שאינם המשפחה הקרובה? נשמע שהיא מאוד מגיבה וערנית הייתי מפנה בכל מקרה את חששותי גם לפורום קלינאי התקשורת ושומעת את דעתם. הקישור: www.ishla.org.il אשמח לשמוע את תשובותייך רק טוב