סרבנית שירותים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/10/2007 | 10:51 | מאת: רויטל

ביתי בת שנתיים וחצי גמולה לחלוטין, גם בלילה , אך קקי היא מסרבת לעשות בשירותים. כאשר היא צריכה קקיק היא מבקשת טיטול, הולכת לחדר , עושה ומיד באה שנחליף לה, מה לעשות? כיצד לשכנע אותה לעשות בשירותים? או להניח לה וזה יעבור לבד?

30/10/2007 | 00:58 | מאת:

שלום לרוויטל ותודה על הפנייה, השאלה ששאלת היא לא ממש בתחום ההתמחות שלי. תרשי לי לתת לך כמה נקודות למחשבה. לעיתים ילדים מגלים חוסר הבנה לכך שחלק מהגוף שלהם - (קקי הוא חלק מהם לכל דבר ועניין) פשוט "נפרד" מהם ולא חוזר. תהליך ההזנה היומי לא ברור להם ולכן יש פחד שמשהו יקרה ואולי עוד חלקים ייפרדו מהגוף.... אם יש לך כלב או חתול קל יותר לדון על העניין בהתייחסות אליהם. אנחנו משדרים הרבה מאוד דברים סותרים לגבי קקי. זה כאילו בסדר גמור אבל זה "מגעיל", הרבה פעמים אנחנו לא מדברים על זה, זה סוג דל טאנו וילדים תופסים את זה כמשהו חריג - אנחנו לא מזכירים את הנושא או את המילה קקי לעיתים קרובות. אם לא נוח לך עם הנושא אז יש הרבה מאוד ספרים בענין והאהוב עליי הוא של וון גנכטן "טוסיקים" שמראה ש-כ-ו-ל-ם עושים את זה (קקי) וגם ילדון חמוד בשם נדב. תציבי לעצמך רף ותחליטי מה מפריע לך ומאיזה טעמים - האם 2.5 הוא ה-גיל שבו חשבת שמעבר לו היא בוודאי תגמל? היו לך ציפיות לגבי מתי זה יקרה? מה לגבי שאר הילדים בגן וההתייחסות של הגננת לעניין? הייתי מקדישה לכך כמה ימים למחשבה ומחליטה לנסות דרך כזו או אחרת ולתת לה זמן מסוים להסתגלות. מקווה שעזרתי ובכל מקרה, אם יש משהו שאת חוששת ממנו ולא ציינת, הייתי פונה לרופא הילדים של הילדונת. רק טוב