תינוק לא "מדבר"

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/10/2007 | 18:50 | מאת: טלי

שלום, בבדיקת התפתחות בטיפת חלב, גיל 4 חודשים, שאלה אותי האחות אם תינוקי מדבר "גו" בה בה" "מה" וכו' (כלומר עבר משלב ההמהומים ("הה הו אה..") לשימוש בעיצורים - תשובתי היתה שלילית והיא אמרה שנבדוק זאת שוב בגיל חצי שנה. גם בספרי ההתפתחות כתוב ששלב זה צריך להגיע עד גיל חצי שנה. אני מדברת איתו ומשחקת איתו המון כדי ליצור גירוי לחיקוי - אבל אין התקדמות. בני היום בן חצי שנה ועוד לא משתמש בעיצורים ב"דיבורו" הוא צועק צוחק (גם בקול) מצמיד שפתים ומשמיע קול תוך התצת רוק אבל לא משתמש בעיצורים. בתי הגדולה בגיחל דומה כן "עמדה בסטנדרטים" של טיפת חלב... האם יש מקום לדאגה ובדיקה. אם כן עם מי עלי להתייעץ? האם לא מוקדם מידי להעזר בקלינאי תקשורת?

18/10/2007 | 07:49 | מאת:

טלי שלום ותודה על הפנייה, תמיד יש מקום לבדוק ולבחון דברים. לגבי קלינאיות תקשורת את תמיד יכולה להפנות שאלה בפורום האתר שלהן: http://www.ishla.org.il/forum/index.asp מתוך הניסיון שלי, אם יש קושי בהגיית עיצורים ואין בעייה פיזיולוגית כלשהי זהו מצב פתיר. תרגולים וסבלנות יהוו פתרון מצוין. הבעייה נעוצה בהבנה. שימי לב למצבים בהם מתרחשים דברים מעניינים ואת מפנה את שימת הלב לשם וגם אומרת משהו הנוגע לכך והילדון שלך מסתכל ומראה הבנה כללית ונסי לראות גם במשחק עם אחותו הגדולה אם הוא משתף פעולה (יחסית לגילו) לפי הסיטואציה. ארחיב מאוחר יותר אבל אם התשובה שההבנה שלו נראית היטב הייתי ממתינה ונותנת לו קצת זמן ואם הלב עדיין אומר לך לבדוק יותר לעומק הייתי פונה לרופא הילדים ושואלת אותו ולאחר מכן פונה לקלינאית - (תני לעצמך שבועיים שלושה ותבחני שוב את המצב) רק טוב