אמבטיה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/10/2007 | 09:08 | מאת: סיון

שלום יש לי תינוקת מקסימה בת 4 חודשים, מתפתחת נהדר , מאוד חברותית וחייכנית. נסענו לפני שבוע אני ובעלי לחו"ל והשארתי את ביתי עם אימי אצלי בבית, ל4 ימים, היא התנהגה לתפארת ואימי לא הרגישה אותה בכלל, הבעיה התחילה באמבטיה, רק מורידים לה את הבגדים היא מתחילה לבכות וכל האמבטיה היא רק צורחת. חשוב לי לציין כי לפני שנסעו היא מאוד הייתה נהנית באמבטיה היא יושבת על כיסא מיוחד ויכולה לבלות גם חצי שעה באמבטיה ללא התנגדות. חזרנו לפני שבוע והיא עדיין בוכה כל הזמן באמבטיה. מה כדאי לעשות? תודה

07/10/2007 | 23:35 | מאת:

שלום לסיון ותודה על הפנייה, יכול להיות שחווית האמבטיה אצל אימא שלך התקשרה אצלה יותר מכל להיעדרות שלכם והיא יצרה לעצמה התניה. אמבטיה = משהו לא נחמד. צריך לשנות את זה. אם תוכלי לבקש גיגית גדולה מחברה או בת משפחה ותנסי לראות אם זה עובד. אפשר להביא משחקים חדשים לאמבטיה ולשחק ולא לעשות אמבטיה אלא פשוט להפיג את ההתניה. לתת לזה כמה ימים. לעשות מקלחת עם הכיסא על הרצפה על מגבת שתרטב אבל תמנע החלקה. זה פשוט עניין של מעט סבלנות אשמח לשמוע אם זה עזר רק טוב