הפרעות שינה בשעה קבועה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/10/2007 | 21:22 | מאת: ארז ויעל

שלום, בני בן 6 חודשים, לפני חודש היה נרדם בשעה קבועה במיטתו ללא עזרה מאיתנו, לאחר טקס קבוע של אמבטיה והאכלה מבקבוק. כיום חודש לאחר שאני חזרתי לעבודתי ובני נמצא במשפחתון, יש רגרסיה בהרגלי השינה שלו באופן מאוד קיצוני, מיד לאחר ההוצאה מהאמבטיה הוא מתחיל בצווחות ללא הכר עד שהוא מתיש את עצמו, כולל בזמן האכלה מהבקבוק, וגם על הידיים הוא לא מוכן להרגע. אנו חשים שהוא מבחין בסדר הפעולות לקראת השינה, האם ישנה דרך לפתור את הבעיה שנוכל להחזיר את המצב לקדמותו? תודה

07/10/2007 | 23:46 | מאת:

שלום לארז ויעל ותודה על הפנייה, אני חייבת להגיד שהתמהמהתי בתשובה כי התגובה הראשונית שלי הייתה לבדוק את המשפחתון. הייתי שואלת הורים נוספים ו/או הייתי מגיעה לטכס השינה במשפחתון ועדיף אם אפשר לבקש מחברה ל"עבור" בגן בשעה הזו בתואנה של צורך התרשמות מהמקום. צריך לבדוק את העניין הזה לעומק, למשל אם הגננת לא הולכת לסידורים ומשאירה את הילדונת שלה או סייעת לא מנוסה לתהליך ההשכבה שבמצב כזה אין לי ספק שהתהליך מלווה בלא מעט בעיות. זו גם תחילת שנה. לגבי משפחתונים עדיף להכניס פעוטות שלא בתחילת שנה. אז תהליך הקבלה הוא הרבה יותר פשוט לכל הצדדים. לעניין שלנו, הייתי מנסה לשחק עם זמן האמבטיה. לעשות אמבטיה יותר מוקדם - עכשיו זו לא בעיה בהתחשב בזמן השקיעה בשעון החורף - ממש יותר מוקדם ולהפריד בין השינה לאמבטיה ולאט לאט להחזיר את המצב לקדמותו. אני מתסכלת על זה כך: הקישור הזה בין אמבטיה לשינה בעייתי ומקשה על כל תהליך ההרדמות. צריך לבדוק הפרדת "רשויות". רק טוב