רציתי המלצה על גן ילדים ברמת גן

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/10/2007 | 12:26 | מאת: עדה

אני עדיין בוכה בלילה למרות שעברו כבר 10 ימים הכנסתי את תותי המתוקה שלי לגן ילדים בתחילת השנה ובאתי לקחת אותה וכלכלכלכלכל הידיים שלה היו מלאות בנשיכות מישהו ישב ופשוט נתן לה ביסים והםלא שמו לב!!!!!!!!!!!! איך אפשר איך. מי נותן רשיונות לגננות - הגננת אומרתשזה לא מהגן והיא לא יהתה באותו יום גם על זה לא ידעתי. חשבתי היא נמצאת שם כל היןם היא רק בת שנתיים וחצי וכבר בכזו טראומה ןכם אני. אני לא יכולה להשאיר אותה שם ואני לא יודעת מה לעשות אני אמוד אוהבת איך שאת עונה על השאלות והייתי פה גם פעם מירב וענית לי כל כך יפה. אני ממש מיואשת, אני לא יודעת מה לעשות. לא יכולה להשאר איתה, המטפלת שהיתה לה עובדת בעבודה אחרת ולא יכולה ואין לי בסביבה משפחה תומכה. בבקשה תעזרי

04/10/2007 | 07:42 | מאת:

עדה היקרה שלום ותודה על הפנייה, צר לי מאוד מאוד לשמוע על הילדונת שלך. לא ברור לי מבחינת החוק היכן הדברים עומדים אבל הייתי בהחלט מתקשרת לנעמ"ת או לויצ"ו לקבל ייעוץ משפטי. על ימי עבודה שאיבדת בחיפוש אחר מענה הולם לילדונת ונזק נפשי לה ולך. לעניין עצמו, אני מכירה היטב את הדברים וראיתי לא מעט גנים ברמת גן וגם בגבעתיים עד שמצאתי גן ילדים שהלב הרגיש שזהו, זה המקום. הייתי מתייעצת עם חברות ושכנות להבין היכן יש גן טוב וניגשת לשם ומגיעה מספר פעמים במהלך כל היום להתרשם. נראה לי שאת זקוקה לחוויה מתקנת. הייתי מתמקדת במספר האנשים המבוגרים שיש בגן, הניסיון של הגננת שכולל גם את היכולת שלה לקבל ביקורת (לשאול הורים של ילדים בגן, לשאול אותם מה לא בסדר בגן או מה הם היו משנים אם אפשר - בצורה ישירה כדי לקבל תשובה אמיתית) והצורה בה הם מטפלים בילדים אלימים. אחר כך הייתי עוברת על שאר הרשימות. אל תאמרי נואש, יש גנים מצוינים והילדונת שלך פשוט זקוקה לחוויה מתקנת. בסופו של דבר עדיף לפעול כך מאשר לגלות שהילדונת סבלה כל השנה בדיעבד. אני אישית מאוד משוחדת על אותו גן שהילדונת שלי הלכה אליו אחרי שראיתי מעל 70 גנים. אני יכולה להמליץ על המקום הזה בלב שלם - מקום שאני שבה וחוזרת אליו לעיתים רק כדי להינות מניחוחות האהבה, הכבוד וההבנה לילדים שעולים ממנו. אם תרצי תתקשרי ואתן לך את הפרטים של הגן. חג שמח ורק טוב