יונקת ומתעוררת כל הלילה.

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

20/09/2007 | 00:13 | מאת: מיכל

שלום ליבי בתי בת שנה וחודשיים. יונקת ביום ובלילה.בד"כ אוכלת מעט מוצקים (כמה ביסים,מעדיפה ציצי..) ושותה מים במהלך היום. יש לציין שהיא ישנה איתנו במיטה מגיל 4 וחצי חודשים (כיף לי לישון איתה והרבה יותר קל עם ההנקות בלילה שלא צריך לקום) מה שקשה לי מאד מאד הוא הקימות המרובות שלה בלילה וההנקות הרבות.בלילות היותר "טובים" היא מתעוררת בבכי, דורשת לינוק, יונקת קצת וחוזרת לישון מיד. ככה ארבע עד שמונה פעמים (בערך). בלילות אחרים מתעוררת הרבה יותר: רב הפעמים ציצי מרגיע אך למעט זמן ושוב היא מתעוררת ואותו סיפור.... ביום נמצאת רב הזמן איתי וכשאני עובדת(שעה וחצי עד ארבע שעות ביום) היא עם ביביסיטר-אחותי, אמא שלי או בעלי.-כך היה מאז שנולדה בערך... היא פעוטה חברותית ושמחה, מתפתחת יפה, הולכת ומדברת קצת, עירנית מאד ואוהבת "אקשן". בד"כ רגועה. חוץ מעניין השינה-כשהיא עייפה מאד ולא מצליחה להירדם היא עצבנית כמובן. בד"כ היא נרדמת רק בהנקה כשאני לידה במיטה שלנו או-כשהיא ממש עייפה כשאני שוכבת לידה במיטה והיא עם מוצץ. ככה נרדמת ביום(ישנה פעם אחת בד"כ) ובלילה. מאז שנולדה, רב הזמן זה ככה. היו תקופות קצרות ומעטות מאד שישנה "טוב" בלילה, כלומר-התעוררה רק פעמיים-ארבע פעמים, ינקה מעט וחזרה לישון. השאלה שלי היא - למה זה קורה ומה אפשר לעשות? קראתי דברים רבים שכתבת...ושמעתי הרבה עצות. עדיין לא מצאתי פתרון מתאים: 1. לגבי רעב-יכול להיות שההנקה ומעט האוכל שהיא אוכלת לא מספיק לה.(היא גם נורא בררנית באוכל) אבל לינוק כ"כ הרבה פעמים בלילה?? לא נראה לי שהיא עד כדי כך רעבה. 2. לגבי תשומת לב-היא בכורה ויחידה. נראה לי שמקבלת מספיק תשומת לב ממני וממשפחה מסביב.אני עובדת מספר מועט של שעות ביום בלעדיה. ככה שזה לא נראה לי. 3. שיניים- כבר יש לה 6. אבל במשך כ"כ הרבה זמן?? הרבה לפני שהתחילו השיניים. גם זה לא נראה לי. 4. אולי בגלל שהיא ישנה איתנו במיטה? דווקא מאז שישנה איתנו היתה תקופה רגועה יותר ומהר מאד חזר שוב...חוצמזה שהיא לא מוכנה בשום אופן לישון במיטה שלה! 5. אולי פשוט בגלל שהיא יונקת? הכי נשמע לי הגיוני- שהיא פשוט התרגלה להתעורר המון (אבל למה??) ולהרדם בחזרה, רק עם ציצי. - הרגל שאני אשמה/הגורם לו. חשבתי אולי לגמול מהנקת לילה או מלהרדם בהנקה אבל בעלי לא נמצא כל יום בבית. (כמה לילות בשבוע אני לבד) ונראה לי שיהיה קשה מאד לגמול לבד. היא עקשנית מאד. עם העייפות אני אכשהו יכולה להסתדר...אבל כבר נגמרה לי הסבלנות! קשה לי עם זה שהיא מתעוררת כ"כ הרבה ואין לי שקט ורק אני יכולה להרגיע אותה בהנקה. אשמח לשמוע דעתך בנושא.

20/09/2007 | 00:14 | מאת: מיכל

יש לה סדר יום קבע ושגרת ערב רגועה וקבועה שעוזרת מעט, אך לא מספקת, כאמור.

20/09/2007 | 13:02 | מאת:

מיכל תודה על הפנייה, רציתי לשאול אם את שואבת או יכולה לשאוב ואיך היא מבחינת עקומות הגדילה. ייקל עלי לענות לך עם הנתונים הללו. שנה טובה ורק טוב