טלוויזיה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

09/09/2007 | 23:02 | מאת: רונית

ברצוני לדעת מתי מומלץ להושיב תינוק מול מסך הטלויזיה?

10/09/2007 | 13:54 | מאת:

שלום לרונית ותודה על הפנייה. עניתי מספר פעמים לא קטן על השאלה הזו. את צריכה לדעת על אמת מטרידה אחת. לילדים עד גיל שנתיים אין יכולת "התנתקות" מהמסך וזה נכון בדרך כלל גם לילדים גדולים יותר.. הבעייה חמורה במיוחד עם ילדים רכים עם טווח סבלנות קצר שמושיבים אותם מול קלטות "העשרה" - ארגון רופאי הילדים האמריקאי הוציא המלצה חד משמעית על דחיית החשיפה לטלוויזה לגיל שנתיים ומעלה. קלטות ההעשרה האלו מכילות - בחוכמה - מבניות של החלפת תמונה/אובייקט/תזוזה בערך כל 30-409 שניות. בדיוק טווח הזמן שבו ילד אינסטיקטיבית מאבד עניין. כך שלמעשה הוא "שבוי" מול המסך. כל פעם שהוא רוצה להזיז את הראש יש פה תנועה חדשה שמושכת את תשומת הלב. מכיוון שהם לא מדברים קשה לנו להבין שיש פה בעייה משום שהם "מרותקים" למסך.. בעולם מושלם אין טלוויזיה אלא מגיל מאוחר. אם בחרת להראות לתינוק אז עדיף קלטות שהעברת עליהם עין ביקורתית ואם ניתן שיש בהם סיפורת כלשהי ושירים עם מלל ברור ולא חזרתיות מאוד פשוטה. ההשתעממות של הילד תהיה ברורה אם תיווצר. תוכלו לזמזמם ולשיר את השירים יחד מאוחר יותר לאחר הצפייה וזמן הצפייה שלו מוגבל. בכלל מומלץ לדלג על כל הפרסומות. שנה טובה ומתוקה ורק טוב

11/09/2007 | 14:27 | מאת: עדי

שלום ליבי, בהמשך לשאלה של רונית, 1.שאלה כללית: מה דעתך על קלטות DVD שהוכנו ע"י ההורים עצמם - בהשתתפותם ובעלי תכנים שהופקו על ידם ספציפית עבור התינוק? האם גם אז לא מומלץ להושיב מול הטלוויזיה? 2. ושאלה ספציפית יותר: אנחנו עומדים לנסוע ליומיים ולהשאיר את הקטנה (בת 4 חודשים) אצל הורי.הבחנתי בזמן האחרון שהיא ממש "נמשכת" לטלוויזיה (כשאנחנו צופים)- ואני כמובן לא מעודדת זאת, אבל חשבתי שאולי כדאי לנצל זאת ספציפית עבור היומיים האלה, ולהקליט את עצמנו שרים לה שירים שהיא אוהבת במיוחד, להציג לה אותנו עם הבובות שהיא אוהבת במיוחד (ואז היא תראה אותן על המסך מוגדלות פי כמה) ולדבר אליה, וככה גם נכניס תכנים חינוכיים, גם היא תראה ותשמע את האנשים והבובות האהובות עליה מוגדלות פי כמה וכמובן - וזה יוכל להשרות עליה הרגשת מו?כ?רו?ת ולפיכך רוגע בעת שהותה אצל הורי (יש לציין שהיא הרבה פחות רגועה כשאני לא בסביבה). (הסיבה שהפרדתי לשתי שאלות, כיוון שאם לדעתך באופן כללי הרעיון שגוי, אני מעונינת לשמוע את דעתך לגבי הפתרון הספציפי הנקודתי ליומיים) תודה רבה, עדי

26/03/2009 | 19:07 | מאת: נועה

רק עצה מאמא שכרגע משתגעת כי הבת שלי היתה בטלוזיה שנה שלמה ופתאום גילינו קשיי תקשורת כי היא פיספסה המון כי הרבה הושבתי אותה מול הטלוזיה ממש מבורות. בעיני אסורררררר אסור אסור לשים אותה בטלוזיה מנסיון מר ואם כבר בא לך לשים אז רבע שעה עשרים דקות וזהו בבקשה אל תעשי את הטעות שאני עשיתי. יש ילדים שזה בסדר בשבילם אבל יש שזה גרוע. עכשיו אנו בהסטריה כי הקטנה פיספסה המון דברים שהיא צריכה לדעת.