מספר שפות לילד

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/08/2007 | 12:27 | מאת: קרן

התינוקת שלי בת שנה ושלושה חודשים. היא מתחילה עם הברות ומחקה צלילים. האם העובדה שההורים מדברים בשתי שפות משפיעה? האם רצוי לדבר בשפה אחת על?לתשובתך אודה

28/08/2007 | 21:46 | מאת:

קרן שלום ותודה על הפנייה, כל זמן שכל אחד מההורים מדבר את שפת אימו שלו הרי שאין בעייה. ילדים יודעים להבחין בין שפה לשפה והיטב. יש עניין של בסיס שפתי טוב ולכן חשוב מאוד שלא לנסות לדבר בשפה זרה באופן עילג כי זה מה שאנחנו מקנים לילד. אנחנו חיינו בצרפת במהלך השנה הראשונה של הבייבי שלי ואם היא היתה לומדת ממני צרפתית עד היום היא לא היתה מדברת... מרכז השפות במוח מתפתח יותר עם שתי שפות ולילדים דו-שפתיים קל יותר לרכוש שפה נוספת, שוב, תחת ההנחה שהשפות שנלמדו הן שפות אם. כשאת אומרת שהילדונת שלך החלה עכשיו הברות ומחקה צלילים האם תוכלי לפרט? היא מוחאת כף? מנפנפת לשלום, מצביעה על חפצים שהיא רוצה? תקשורתית? יוצרת קשר עין? מובנת? האם ישנן הברות חסרות? אני שואלת את כל השאלות הסתמיות האלה בכדי להבין את השאלה שלך ולהבין את הצב לאשורו. אם הילדה בת שנה ושלושה שהרי כבר חשפתן אותה לשפה זו או אחרת אז לא ברור לי לאן את מכוונת. אשמח לענות עם פרטים נוספים, רק טוב