חיוך

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

26/08/2007 | 09:54 | מאת: ליהי

שלום, יש לי תינוק בן חודשיים . הוא מקסים , עוקב אחרי דברים וחפצים , סקרן ומסתכל הרבה . מגיב למוסיקה , מסובב את הראש ונראה כי הוא מתפתח יפה . אבל חיוך נדיר להוציא ממנו... הוא גם לא ממש מחייך ...זה מן יותר ריפלקס כזה . ראיתי שכתוב שצריך לחייך בסביבות 6 שבועות . האם יש לי סיבה לדאגה כלשהיא ? תודה .

28/08/2007 | 21:44 | מאת:

ליהי שלום ותודה על הפנייה, הספרים מדברים על שלושה חודשים. הם מתאמנים על החיוך כריפלקס בהתחלה ובאופן טבעי אנחנו משחקים איתם הרבה ומעודדים חיוכים מאוד ומשם זה מתפתח למשהו רצוני. נשמע שהוא מגיב מצוין לסביבה, קשוב ומבין. האם הוא בוכה? הוא מגיב לצלילים שלך - אם חש בחוסר נוחות נותן לך להבין את העניין? נשמע שהוא בדרך לחייך חיוכים רחבים מאוד. רק טוב ומזל טוב.