בכי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

26/08/2007 | 00:08 | מאת: אלונה

שלום שמי אלונה התינוקת שלי בת השישה וחצי חודשים מגיל ינקות שנולדה הייתה לה בעיה עים גזים באופן חריף אחר כך עצירות ומגיל שלושה חודשים לערך החלה למשוך בשערה ממש בחוזקה ולהתפרע כאשר לא הייתה מקבלת את מבוקשה שזה הרמה על הידיים למרות שבשעת כאב אני צריכה ללכת בקפיצות לאורך הסלון ולנענע כדי שתירגע היא מעיפה לא אחת את הראש אחורה גם כאשר בדיוק עומדת לסיים את האוכל ואינה כאילו יכולה לסיים אותו וגם כאשר מתרגזת כי לאחרונה אני עושה לה את מבדק ה חמש דקות כי פשוט אני מרגישה שתהייה בריאה שחיינו בבית הפכו כימעט בימים מסוימים לבילתי אפשריים היא צורחת הרבה גם כאשר מטיילים איתה בעגלה וכאשר נוסעים ברכב מה שרוב התינוקות נירגעים היא לאחר חצי שעה פלוס מינוס אים היא ערה מתחילה להשתולל שאלתי היא 1.האים סחיבת שיער בכל מצב שהוא בין של כאב ובין מתוך רצון להרמת ידיים הוא נורמלי 2.האים כאשר היא מתעוררת לאוכל או לאחר בכלל היא אמורה לצרוח כי שתי בנותיי הגדולות יותר לא התנהגו כמוהה אני מעט מיושת מהמצב בבקשה את תגובתכם בהקדם

28/08/2007 | 21:57 | מאת:

שלום לאלונה ותודה על הפנייה, הייתי פונה לרופא ילדים ולאחות טיפת חלב בהקדם. יכול להיות שיש לה בעיית ריפלוקס קשה והיא מאוד סובלת. שכיבה מעלה חומציות ויכול להיות שהיא צריכה לשכב עם זווית. רופא ילדים יהיה הכתובת הטובה ביותר לעניין. יש שוני תהומי בין ילדים ויכול להיות ששתי הבנות הגדולות יותר הן טיפוסים שונים לגמרי. לגבי סחיבת השיער צריך להתמיד איתה באופן מאוד ברור על כך שאת מפסיקה את ההתנהגות הזו. יש הפרעה באחוזים מאוד נמוכים של משיכת שיער והייתי ממליצה להסתכל מתי היא עושה זאת בדיוק. יכול להיות שיש לה בעייה של ויסות חושים שהיא צריכה להרגיש דברים מאוד מסוימים מאוד חזק והמשיכה בשיער נותנת לה את התחושה הזו. האם היא אוהבת מגע חזק של המגבת לילדים עם רגישויות מסוימות יש אזורים רגישים ואזורים שדורשים מגע חזק ופשוט צריך לשים לב למה היא מגיבה. שוב, רופא הילדים הוא הכתובת. הייתי מכינה דף עם מספר שאלות והולכת אליו מוכנה. תנסי לבדוק עם עצמך כמה פעמים ביום היא מראה את ההתנהגות הזו עם השיער ובאיזה הזדמנויות. רק טוב