ישיבה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/08/2007 | 16:29 | מאת: לירון

בתי בת 5 חודשים והיא יושבת בטרמפולינה לפעמים(שזה כמו בסל קל חצי שכיבה) אבל היא מנסה כל הזמן להתרומם. השאלה שלי האם אפשר להושיב אותה לפעמים לזמן קצר על הברכיים שלי תוך תמיכה בגב שלה או שצריך לחכות עד שתוכל לשבת לבד?

23/08/2007 | 15:19 | מאת: אביבה

לחכות.

29/08/2007 | 17:19 | מאת:

שלום ללירון ותודה על הפנייה, זה אינו תחום ההתמחות שלי וכל מה שאני עומדת להגיד כאן הוא מידע אישי. יש אנשים העוסקים בהתפתחות המוטורית של הילד והם הכתובת הנכונה. באופן כללי אין להושיב ילד שלא באופן רצוני שלו עד שהוא יושב. גם את מזכירה את זה. הסיבה היא לחץ ישיר על עמוד השדרה שאינו בשל עדיין ונדרשת תמיכה וקימור של הגב בכדי לא לגרום נזק. אם את משעינה עלייך את הילד כך שגבו על בטנך ומרימה את רגליו את יוצרת את אותו קימור מבוקש אבל לא מדובר על ישיבה על הרצפה. מקווה שעזרתי. רק טוב